Reacţia lui Dragnea după ce Iohannis a anunţat atacarea Legilor Justiţiei la CCR: Sunt sigur că, în această viaţă, aceste legi vor intra în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Dragnea, a declarat, joi seară, că este „absolut sigur că în această viaţă“ legile Justiţiei vor intra în vigoare şi vor reprezenta un pas important în reforma justiţiei. Reacţia liderului PSD vine după ce preşedintele Iohannis a anunţat miercuri că va ataca la CCR cele trei legi şi va sesiza şi Comisia de la Veneţia.

"Sunt absolut sigur că, în această viaţă, aceste legi vor intra în vigoare şi vor reprezenta un pas important într-o reformă a Justiţiei necesară şi dorită", a declarat Dragnea, comentând anunţul preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a decis să trimită la Curtea Constituţională pachetul legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia.

"În forma în care se prezintă acum, pachetul legislativ de modificare a legilor justiţiei nu corespunde nici exigenţelor unui stat de drept şi democratic, aşa cum Constituţia României proclamă emblematic în articolul 1, şi nici aşteptărilor românilor, care îşi doresc o justiţie independentă, bazată pe lege şi neinfluenţabilă. Am decis, ca atare, să trimit întregul pachet legislativ înapoi la Curtea Constituţională şi, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneţia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite