Război rece în PNL:  Antonescu contra Tăriceanu şi Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu l-a taxat pe Crin Antonescu
Călin Popescu Tăriceanu l-a taxat pe Crin Antonescu

Relaţia dintre actualul lider al PNL, Crin Antonescu şi fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu a fost marcată, în ultima perioadă, de tensiuni. La rândul său, deputatul Ludovic Orban a transmis o serie de mesaje interesante.

Cu o săptămână înainte de alegeri, liderii PNL se poziţionează în vederea congresului partidului, care va avea loc după scrutinul parlamentar.

Prima mişcare a fost făcută de Tăriceanu, în şedinţa Parlamentului în care s-a discutat despre reuniunea Consiliului European.
Tăriceanu a susţinut că atitudinile de „ţâfnă şi arţag" faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară „izolată, marginalizată şi frustrată“.

Chiar dacă fostul premier nu a făcut nicio nominalizare, trimiterea la Crin Antonescu, un critic vehement al oficialilor

Al doilea pas a fost făcut tot de Călin Popescu Tăriceanu care a declarat că subiectul candidaturii sale la Preşedinţia României „nu este unul închis“.

Afirmaţia sa a venit în contextual în care candidatul oficial al USL pentru alegerile parlamentare este Crin Antonescu.
În ceea ce priveşte preluarea funcţiei de prim-ministru după alegerile din decembrie, liderul deputaţilor a afirmat că deocamdată postul de premier revine PSD.

Avertismentul lui Antonescu
Şi deputatul PNL  Ludovic Orban a lansat o serie de mesaje interante.  “PNL are mai mulţi prezidenţiabili, nu doar unul sau doi, care să fie buni pentru ţară. Vom face desemnarea când se apropie alegerile (n.r. din 2014). Trebuie ţinut cont de rezultatele cercetărilor sociologice, să câştigăm uşor“, a spus Ludovic Orban.

Candidatul oficial al USL la alegerile prezidenţiale este Crin Antonescu.

Crin Antonescu nu s-a ferit nici să prefigureze un final nefericit pentru adversarii săi din PNL. "Eu cu dnul Tariceanu am fost în relaţii nu apropiate, dar corecte. Noi suntem în poziţie devenită deja clasică pentru mine, eu sunt obişnuit cu asta. (..) E campanie electorală, eu mă bat cu Băsescu, cu Ungureanu, cu ARD, dânşii se bat cu mine. E normal? E normal. Mergem înainte, dar se termină şi campania, ajungem la un rezultat", a declarat Antonescu.

Dezamăgirea lui Tăriceanu

Astăzi, Călin Popescu Tăriceanu a lansat un nou mesaj.

El a declarat că a aşteptat de la preşedintele PNL prezentarea unui plan economic pentru România, având în vedere că actuala campanie se încheie în mai puţin de două săptămâni, precizând că electoratul liberal aşteaptă soluţii de guvernare din partea PNL.

În schimb, Tăriceanu a prezentat o viziune proprie de "măsuri esenţiale" pe care va trebui să le ia următorul Guvern, pe care l-a denumit "un plan de resuscitare a economiei" în cinci puncte.

Tăriceanu l-a atacat şi pe Dan Voiculescu, fără a-l nominaliza. Tăriceanu a criticat propunerea acestuia privind TVA-ul diferenţiat.
„Nu sunt adeptul TVA diferenţiat (...) Ştiu de la cine porneşte şi o face cu încăpăţânare, dar nu vreau să comentez“, a spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite