Răspunsul lui Ponta pentru Băsescu: Pisica blândă zgârie rău. E bine că ne înjură în fiecare seară, creşte scorul USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Adevarul
Victor Ponta FOTO Adevarul

Premierul Victor Ponta i-a transmis, marţi seară, lui Traian Băsescu, după ce acesta a declarat că prim-ministrul se duce la Cotroceni ca un „pisicuţ", că pisica blândă zgârie rău şi că înjurăturile lui ajută USL în sondaje.

„Domn'le, pisica blândă zgârie rău. Ia întrebaţi-l, de ce e aşa nervos?", a declarat Ponta, referitor la afirmaţiile lui Băsescu.

Premierul a adăugat că îl amuză înjurăturile lui Băsescu. „Ştiu, s-a dus la B1 şi m-a făcut în toate felurile. Ce să fac eu? Mă amuză domnul Băsescu, mi-e clar că simte că mai e puţin până pe 9 decembrie şi cum să vă spun, de ce zic că mă amuză? Pe mine în fiecare zi mă înjură Dan Diaconescu, acum mă înjură şi Traian Băsescu, înseamnă că fac ce trebuie pentru România, e foarte bine. Domnul Băsescu o să mă înjure până pe 9, după aia ce să facă? (...) E clar că simte 9 decembrie şi că oamenii o să-i dea răspunsul final. E supărat pe toată lumea, acum dacă mă vede pe mine exponentul românilor care o să-l pedepsească pe 9 decembrie sunt mândru şi onorat de acest lucru", a punctat Ponta.

Referitor la faptul că Băsescu a afirmat că ar simţi dispreţ dacă l-ar pune a doua oară premier pe Ponta, premierul a sugerat presei să nu-l ia în serios pe şeful statului. „Nu-l băgaţi în seamă pe Băsescu ce spune, Băsescu a spus o groază de lucruri şi până acuma şi nu a avut nicio importanţă. Nu spunea că nu mă va pune (n.r. -premier) pentru că sunt copilot şi v-am zis să nu-l băgaţi în seamă, aşa vă zic şi acum, lăsaţi-l în pace (...) Haideţi, dumneavoaastră îl luaţi în serios pe domnul Băsescu? Nu era domnul Băsescu cel care zicea prin ianuarie, februarie, că nu mă va numi niciodată? M-a numit pe 27 aprilie, ce să facă? Nu cred că m-a iubit, nu m-a numit din plăcere sau din iubire, asta e, aşa o să facă şi după (n.r. alegerile parlamentare)", a declarat Ponta.

„Faptul că se duce la televizor şi mă face în toate felurile asta ţine şi de cei şapte ani pe care unii nu îi iau, asta e", a mai arătat Ponta.

Premierul a precizat că atacurile lui Băsescu ajută USL. „Faptul că preşedintele, în campanie, disperat că pe 9 decembrie partidul lui o să piardă, iese la TV şi ne înjură în fiecare seară. Eu cred că asta e bine pentru USL, va creşte scorul USL-ului, cei care erau nehotărâţi vor înţelege că trebuie să scăpăm odată de Traian Băsescu", a punctat premierul.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că el a făcut tot ce ţine de coabitarea dintre premier şi şeful statului.„Nu cred că mă puteţi acuza că l-am împiedicat pe Traian Băsescu să-şi îndeplinescă atribuţiile. Eu nu am început nimic. Eu l-am lăsat pe domnul Băsescu să meargă la Consiliul European, ieri am semnat cred vreo 80 de avansări în grad, face vreo 80 de generali, dă vreo 500 decoraţii, tot ce ţine de coabitarea între două instituţii eu am făcut (...) Nu, eu nu coabitez cu Traian Băsescu, eu coabitez cu preşedintele ţării, acum este Traian Băsescu, am acceptat acest lucru, când nu va mai fi, cu următorul preşedinte sigur că voi conlucra", a încheiat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta e ca „un pisicuţ" atunci când vine la Palatul Cotroceni, afirmând totodată că aceasta este „mitoman", „cum e Crin Antonescu bolnav de somn".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite