Rareș Bogdan, despre rezultatele din Italia: Un pericol real. Se vor trezi cu balaurul la ușă, ca în anii 30

0
0

Rareș Bogdan susține că rezultatul alegerilor din Italia poate fi un semnal privind o nouă ascensiune a partidelor care tind să aibă unele mesaje de extremă dreapta.

Rareș Bogdan avertizează despre pericolul ascensiunii extremei drepte FOTO Mediafax
Rareș Bogdan avertizează despre pericolul ascensiunii extremei drepte FOTO Mediafax

Este un pericol real, pe care foarte mulți nu îl percep. Când se vor trezi cu balaurul la ușă vor înțelege de fapt, exact ca în anii 30, sub ce pericol se află Europa. Sunt mai multe consecințe. Pe de o parte, este o încremenire a unor discursuri ale partidelor mainstream, care din păcate nu au mai reușit să se adapteze unor nevoi reale de a spune lucrurilor pe nume”, a declarat Rareș Bogdan, într-o intervenție la DIGI24.

Doi. O coadă a Rusiei prezentă peste tot, este cunoscut peste tot de altfel, modul în care Salvini a acționat în relația cu Federația Rusă, pe lângă asta, un curent extrem de agresiv, ultranaționalist, extremist, cu filiație în cadrul Italiei, a unor partide care au pornit de la 4-5 la sută și au ajuns astăzi să domine scena politică italiană”, a continuat liderul eurodeputaților PNL.

Asaltul extremist și populist

Rareș Bogdan a subliniat că Europa pare să se îndrepte într-o direcție greșită. „Dar, cred că înainte de orice ar trebui să căutăm nu vinovații, ci să realizăm pericolul, să conștientizăm că Europa se îndreaptă spre o zonă extrem de periculoasă, similară anilor 30, și să acționăm. Adică, să ne adaptăm noi, cei din partidele clasice, de dreaptă conservatoare, de dreaptă modernă, centru sau stânga, să ne adaptăm mesajul pentru cetățeni care solicită ca politicienii să fie extrem de direcți, să vorbească despre problemele reale, și de asemenea, să realizăm că în momentul acesta Europa este sub un dublu asalt”, a precizat eurodeputatul.

Este, pe de o parte, un asalt extremist, populist, și pe de altă parte, este o influență care se manifestă și în acest fel, a unei puteri care pierde teren pe frontul real (Rusia - n.red.), dar care încearcă să se repoziționeze și să încurce democrațiile avansate, așa cum a făcut-o în cadrul Brexitului, așa cum a făcut-o în cadrul alegerilor din SUA, în urmă cu 5 ani, așa cum a făcut-o și a încercat să facă în bătălia din Franța, și iată că acum se vede clar o mică victorie pentru ei”, a completat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele a punctat faptul că e nevoie ca politicienii din mai multe țări „să se trezească”, pentru că în caz contrar vor ajunge la guvernare partide cu mesaje radicale, fiind în pericol mai multe state. 

Voi ridica în cadrul PPE această problemă. Dragi colegi din Germania, din Franța, din Polonia, haideți să ne trezim, pentru că altfel, politici de tip Jobbik, de tip Fidesz, de exagerări și radicalisme de tipul lui Viktor Orban sau Kaczynski își vor găsi ecou în tot mai multe state. Iar în momentul în care această furtună va cuprinde nu doar patru, cinci state, ci va mai cuprinde doi, trei, patru state, va fi prea târziu ca Uniunea Europeană să se adapteze unei noi situații”, a completat Rareș Bogdan în intervenția sa.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite