Rareș Bogdan, despre măsurile fiscale: Nu putem să venim cu taxe care să împovăreze proprietarii sau sistemul privat

0
Publicat:

Rareș Bogdan susține că Coaliția trebuie să vadă ce restructurări face și de unde taie cheltuielile. Prim-vicepreședintele PNL a precizat că nu se poate veni cu taxe care să împovăreze proprietarii sau sistemul privat.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL FOTO: Mediafax
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL FOTO: Mediafax

„În primul rând trebuie să vedem ce restructurări facem şi de unde tăiem cheltuielile, pentru că, înainte de a împovăra, pentru că orice am spune, asta este, trebuie să vedem ce putem restructura şi cum putem să fim mai chivernisiţi, cum putem strânge cureaua, cum putem să eficientizăm sistemul public, unde sunt persoane care plimbă nişte mape şi ar trebui văzut exact ce fac, mai ales în administraţia centrală”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit News.ro.

Liberalul a punctat că trebuie lămurită și problema legată de proiecțiile făcute de Ministerul Finanțelor.

„În afară de chestiunile astea şi aşteptăm să vedem un plan extrem de clar,  în afară de asta, trebuie să ne lămurim cu diversele proiecţii făcute de Ministerul Finanţelor împreună cu specialiştii de la Cancelaria primului-ministru, cu privire la proiecţia privitoare la aducerea mai multor bani la buget, să vedem de unde se aduc aceşti bani, să vedem cât este acea gaură care nu a fost recunoscută în aprilie-mai sau martie aprilie şi care, iată că există şi aflăm de la o zi la alta că este din ce în ce mai mare. Trebuie să vedem cine a greşit, cine a făcut o proiecţie bugetară greşită, pe ce s-a bazat, de ce s-a bazat pe o anumită încasare la impozitul pe profit, spre exemplu, şi este mult mai mică pentru că înainte cu un an încasările din impozitul pe profit au fost generate în special de zona de energie”, a explicat acesta.

Totodată, Rareș Bogdan a subliniat că actuala Coaliție trebuie să își respecte promisiunile și să nu crească taxele.

„Trebuie să vedem exact cum putem face să ne respectăm promisiunea, pentru că această coaliţie, atunci când s-a constituit, a promis două mari chestiuni sau trei mari chestiuni. Prima - stabilitate într-o graniţă cu un război în desfăşurare. De asemenea, reforme şi că nu vom creşte taxele. (..) Nu putem să facem acest lucru şi cred că trebuie să analizăm extrem de serios. (..) Nu putem să venim cu taxe, care să împovăreze sistemul privat care deja este supra-împovărat şi care deja gâfâie din cauza unui sistem bancar deficitar”, a adăugat liberalul, potrivit sursei citate.

Rareș Bogdan a precizat că trebuie să fie analizate toate aspectele și trebuie ascultate argumentele ministrului Finanțelor și ale specialiștilor în domeniu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite