Raluca Turcan, atac la adresa lui Dragnea: Probabil i-ar fi tremurat mânuţa dacă vota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a lansat, marţi, un atac la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care nu a fost prezent în sală să voteze cele două proiecte de lege pentru OUG 13 şi OUG 14.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi "pentru" şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi „pentru" şi trei abţineri. OUG 14 a primit 292 de voturi "pentru", un deputat s-a abţinut, iar alţi trei au fost prezenţi, dar nu au votat, în timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi "pentru", iar trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat.

Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Gabriel Vlase.

„Nu văd în sală pe cineva care ar fi putut să se exprime pe acest vot şi anume cel care v-a adus în această situaţie, Liviu Dragnea. Probabil că i-ar fi tremurat mânuţa dacă ar fi votat aceste două proiecte de lege. (...) Mă gândeam eu că o să reacţionaţi aşa, pentru că o „greşeală” a spus premierul Grindeanu la Bruxelles că a fost OUG13. Însă, în ţară a spus cu totul altceva. Din fericire, acţiunea abuzivă şi netransparentă care a revoltat o România întreagă pare a fi fost ştearsă. Există un rău iremediabil pe care-l ştim cu toţii şi acela se cheamă decredibilizarea României. Lipsa de încredere în acest guvern, lipsa de predictibilitate în acţiunile acestui guvern. (...) PNL solicită actualei coaliţii de guvernare, în mod transparent, să spună cum se va comporta în continuare cu privire la transpunerea deciziilor CCR în cele două coduri.”, a declarat Raluca Turcan, în Camera Deputaţilor.

Totodată, liderul PNL a cerut ca Guvernul Grindeanu să-şi dea demisia. „De asemenea, PNL vă solicită, din respect pentru o ţară întreagă, ca actualul guvern să-şi dea demisia. Aceasta este soluţia pe care dvs. ştiţi că trebuie să o îmbrăţişaţi. Aceasta este soluţia pentru ca partenerii noştri internaţionali să aibă încredere să privească cu optimism şi cu speranţă că România este un partener loial, solid în familia mare europeană din care face parte”, a completat Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite