Raluca Prună, despre candidatura lui Alexandru Cumpănaşu la prezidenţiale: Te-ai căţărat, oportunist, pe drama de la Caracal. Stai acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, a criticat în termeni duri intenţia lui Alexandru Cumpănaşu de a candida la prezidenţiale, acuzându-l că s-a folosit de drama familiei sale pentru a manipula opinia publică.

„Am ezitat să scriu acest mesaj public. Din respect pentru familia Alexandrei Măceşanu. Căreia nu ştiu ce să iî spun, de ziua fiicei lor. Ţie, cum sunt parte a publicului şi tu ceri opinia cu privire la candidatura în cea mai înaltă funcţie în stat, iată opinia mea. Opinia cuiva care te ştie de prin 2004. Când eu eram la Delegaţia Comisiei Europene, responsabilă pentru Justiţie, Afaceri Interne şi Anti-coruptie, şi tu ai apărut de nicăieri cu un ONG căruia Ministerul de Interne îi oferea spaţiu gratis în sediul său. (...)

Ai crescut întrucatva între timp. Cu sediu, maşină şi consumabile din banii de la Interne (din proiecte, fără îndoială ca să păstraţi aparenţa legalităţii). (...) Ai stat la Interne sub (prea) mulţi miniştri. Ai accesat muuuulte programe, cu varii obiective general grupate ca reforma a internelor. (...) E indecent atunci să urli acum că reforma instituţiei a eşuat când tu erai acolo de vreo 15 ani exact ca sa o reformezi. 

Caracal. Te-ai căţărat în mod indecent, în umila mea opinie, pe tragedia unei familii. Familia ta prin alianţă, potrivit datelor publice. Ai jucat prost, cu tuşe prea groase, urlând, şocul în fata unei poliţii politizate, incompente în marea sa parte.  

(...) Acasă la noi, în România, ai defilat şi vituperat nestingherit săptămâni în şir. (...)  Mărturisesc, m-am îndoit de tine din prima clipă în care ai apărut să „aperi” cazul Măceşanu. Am intuit că vrei ceva pentru tine. Azi ne spui şi ce: preşedinţia. Dar nu de tot, numai vreo 2 ani în care vrei să faci ceva ce nu e în fişa postului.

Revin la fişa ta de post. Te întreb public câte proiecte de reformare a ministerului de interne ai girat din sediul lor? Ce ai făcut?  (...)

  

 Eu cred că, în ciuda marilor eforturi ale tale şi ale altora, eşti încă mic. Şi nu e evident că ai putea creşte.  (...)

  

 Aşadar, din public, acela avizat care te ştie, sugerez să stai acasă. Nu e pentru tine această candidatură. Suntem ţara multor miracole, dar există limite. Preşedinţia României nu e o aventură. Şi mai sugerez, ca om, să te gândeşti la victimele cărora comportamentul tău deplasat le face rău. Şi, cel mai important, să ceri scuze părinţilor Alexandrei Măceşanu. Acelor oameni incredibil de decenţi pentru drama prin care trec. Nu le-ai făcut niciun serviciu. Dimpotrivă. 

Ştim de Alexandra Măceşanu pentru că acest copil curajos a sunat de 3 ori la 112. După ce, în pericol vital fiind, a vorbit operatorilor de la 112 cu un respect ireal. Eu mă înclin în faţa acestui copil şi nu pot dormi ştiind că a fost trădat de noi toţi care suntem statul român prin participaţie (tu de mult timp, eu temporar şi accidental) sau absenţă (mulţi alţii). (...) 

  

 Tu ai un merit important, dar limitat şi mult ulterior acestor apeluri. Alexandra Măceşanu prin curajul ei a făcut ca în acest caz să nu poată fi pusă batista pe ţambalul festivist la care tu pare că ai fost parte de prin 2004 până în zilele noastre. (...)

  

 Te-ai căţărat, post factum şi oportunist (de vreme ce rezultatul imediat e o candidatură hulpavă la prima funcţie în statul român) pe curajul şi drama acestui copil. Manipulând speranţele unor părinti disperaţi. Îi înţeleg. Am trecut prin disperarea de a pierde cea mai iubită persoană şi de a spera, nerealist, că absenţa e numai un coşmar pe care dimineaţa îl şterge şi îl aduce pe cel omorât acasă. E inuman să te joci cu aşa ceva”, scrie Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.   

Alexandru Cumpănaşu a anunţat joi seara că vrea să candideze la prezidenţiale după ce în urmă cu o lună afirma categoric că nu o va face

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite