PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că vor depune săptămâna aceasta, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

„Am luat hotărârea să depunem săptămâna asta, la Senat, moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele le cunoaşteţi. În primul rând blocarea Măsurii 3 din fonduri europene.” a declarat Ciolacu luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Liderul PSD a explicat că peste 400 de milioane de euro sunt blocate „pentru că ministrul şi-a făcut un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”.

Printre motivele care i-au determinat pe social-democraţi să depună moţiune simplă se mai numără „vânzarea companiilor româneşti profitabile”, dar şi „decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti”.

„Categoric nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada pandemiei şi de criză economică, lucru total neadecvat în calitate de ţară membră a Uniunii Europene. Celelalte state au blocat vânzarea de acţiuni, precum Germania sau Franţa. Acest lucru nu s-ar putea face fără avizul Ministrului Economiei. (...) Decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti, mi se pare o decizie incorectă faţă de companiile şi produsele româneşti.” a mai spus liderul PSD.

În 22 februarie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Cladiu Năsui, în Parlament, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru 2021. 

În replică, ministrul Economiei, Claudiu Năsui a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor. 

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de PSD în actuala legislatură, după cea îndreptată împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 

Marcel Ciolacu a mai transmis că este „foarte posibil” să depună şi alte moţiuni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite