PSD şi-a lansat candidaţii pe Bucureşti la alegerile parlamentare. Ce proiecte a prezentat Gabriela Firea

0
0
Gabriela Firea, în seara în care a aflat că a câştigat Pirmăria Capitaleu, a primi trei trandafiri, simbolul PSD-ului, de la Liviu Dragnea foto David Muntean
Gabriela Firea, în seara în care a aflat că a câştigat Pirmăria Capitaleu, a primi trei trandafiri, simbolul PSD-ului, de la Liviu Dragnea foto David Muntean

PSD a organizat, joi, la teatrul Excelsior, evenimentul „Marile proiecte ale Capitalei şi ale zonei metropolitane“, prilej cu care au fost lansaţi candidaţii PSD Bucureşti pentru alegerile parlamentare, dar şi proiectele pe care le pregăteşte primarul general, Gabriel Firea, pentru Capitală.

UPDATE Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Este un privilegiu pentru mine că la 4 luni de mandat să vin în faţa bucureştenilor că tot ce am promis a început să se facă. S-a spus ca dacă PSD va câştiga, totul va merge foarte prost. Va voi prezenta proiectele pe care le-am initiat.

Dotarea a 450 cabinete medicale.Acest program este în valoare de aproape 10 miliarde de euro. Următorul proiect: burse municipale pentru studenţi, 500 de lei pe luna. Studentul oferă meditaţii copiilor din familiile care nu au posibilitatea să susţină cursuri sau pregătire suplimentară 

Primăria va construi locuinţe pentru tineri şi locuinţe sociale. La iniţiativa mea, Consiliul General a aprobat să construiască aceste locuinţe care nu urmareşte să facă profit.


Lista PSD pentru Senat este deschisă de senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta şi fost preşedinte PSD Bucureşti. Pe locuri eligibile se mai află senatorul Şerban Nicolae, senatorul PSD Mihnea Costoiu, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta.

Lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Gabriel Petrea, preşedintele TSD, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 6. Dragnea a oferit încă un loc pentru Tineretul Social Democrat pe care îl va ocupa deputata PSD Gabriela Podaşcă, cea care l-a contracandidat pe Petrea la şefia TSD.

Cea mai mare surpriză de pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor a fost numele Dianei Tuşa, deputată aleasă pe listele PNL. Diana Tuşa şi-a dat demisia din PNL, după ce ce a pierdut poziţia de candidat al partidului la Primăria Sectorului 1. Beatrice Tudor, consiliera personală a preşedintelui PSD Liviu Dragnea de mulţi ani, se află pe locul 8, considerat eligibil, pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor.

Pentru a da un semnal de înnoire a clasei politice, PSD a rezervat locuri eligibile şi pentru reprezentanţi ai societăţii civile, unul dintre nume fiind Oana Florea, director executiv FACIAS. 

Sheila Abdulamit, noua Cătălina Ştefănescu din PSD

Liderul PSD Liviu Dragnea a vrut să arate că îşi ţine promisiunea de a aduce în Parlament aproximativ 50 de femei inteligente şi frumoase. Una dintre prezenţele feminine de pe lista PSD care atrage atenţia este Şeila Abdulamit, o candidată foarte tânără de pe lista de Camera Deputaţilor de la Bucureşti. Şeila Abdulamit, locul 16 pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, e absolventă a Facultăţii de Electronica, Telecomunicaţii si Tehnologia Informaţiei din cadrul Politehnicii Bucureşti. Tânăra i-a căzut cu tronc lui Dragnea, în preajma sărbătorile, când liderul PSD a mers în căminul în care a locuit ca student. 

Candidaţii PSD pe Bucureşti, în ordinea lor pe listă:

SENAT:

1. Ecaterina Andronescu - senator, fost ministru al Educaţiei

2. Şerban Nicolae - senator

3. Robert Cazanciuc - deputat, fost ministru al Justiţiei

4. Mihnea Costoiu - senator

5. Ionuţ Vulpescu - deputat

6. Graţiela Drăghici - fost director al Institutului Cantacuzino

7. Vasile Gherasim - fost primar al Primăriei Sectorului 1

CAMERA DEPUTAŢILOR:

1. Gabriel Petrea - preşedintele TSD

2. Carmen Moldovan - deputat

3. Georgian Pop - deputat

4. Oana Florea - director executiv Facias

5. Varză Mihăiţă - consilier general UNPR

6. Diana Tuşa - deputat ales PNL

7. Chiriţă Dumitru - deputat

8. Beatrice Tudor - consiliera lui Liviu Dragnea

9. Pleşoianu Liviu - câştigător al concursului organizat de Antena 3 de 1 decembrie

10. Furtună Mirela

11. Manole Florin - membru al Consiliului Director al CNCD

12. Aida Crăceru

13. Necula Ciprian - sociolog

14. Gabriela Podaşcă - deputat

15. Geantă Daniel - deputat

16. Botoianu Daniel

17. Bărbuceanu Bogdan

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite