PSD insistă cu demisia lui Cătălin Predoiu: „Doamna Gorghiu să spună dacă mai este susţinut ca propunere de premier“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Vrânceanu Firea şi Rovana Plumb au reluat astăzi subiectul finanţării campaniei electorale din 2008, de la Buzău, dosar în care fostul consilier prezidenţial, George Scutaru, a fost pus sub control judiciar, precizând că PNL trebuie să exprime o poziţie vizavi de faptul că prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a fost candidatul PNL la alegerile parlamentare din 2008.

„Dacă românii aşteaptă acum un răspuns la o întrebare, acea întrebare este ce poziţie are PNL faţă de problema finanţării campaniei de la Buzău, în 2008, acolo unde a candidat domnul Cătălin Predoiu. În condiţiile în care domnul Predoiu mai este susţinut ca propunere de premier, doamna Gorghiu şi colegii săi trebuie să dea un răspuns la problema amintită. Dacă, în schimb, se delimitează de domnul Predoiu, să o spună acum. Aceasta este tema zilei“, a declarat Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, i-a solicitat din nou, sâmbătă, prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu să se retragă din toate funcţiile politice ca urmare a acuzaţiilor legate de finanţarea campaniei electorale din 2008.

„Reacţia obraznică şi hilară pe care Cătălin Predoiu o are cu privire la acuzaţiile care i se aduc, în ceea ce priveşte finanţarea campaniei din 2008, arată faptul că acesta este speriat că i se apropie de final cariera politică. Visul său de a fi premier, oricum unul din start fără mari şanse de realizare, pare că o să fie spulberat de colegii săi din noul PDL. Îl invit din nou pe domnul Predoiu să se retragă din funcţiile politice, în urma acestui scandal. Nu demisii în alb ne interesează pe noi şi opinia publică, ci o demisie a sa reală“, susţine Firea, potrivit unui comunicat de presă.

PSD i-a solicitat şi ieri lui Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL, să demisioneze din toate funcţiile deţinute în PNL pentru că a fost unul dintre candidaţii liberalilor de la Buzău, existând suspiciuni că respectiva campanie eectorală a fost finanţată din mită.

„Conform procurorilor DNA, există suspiciuni că respectiva campanie electorală a fost finanţată din mită. PSD reaminteşte că unul dintre candidaţii PNL la Buzău, în 2008, a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu, cel care deţine astăzi funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. PSD solicită acestuia demisia din funcţia politică deţinută şi asumarea participarii la o campanie electorală finanţată din corupţie. De asemenea, PSD îi solicită acestuia să raspundă pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorală“, se precizează într-un comunicat al PSD.

„O solicitare obraznică“

Cătălin Predoiu a arătat că el nu are nicio calitate în acest dosar, precizând că este străin de orice faptă de corupţie. „Am luat la cunoştinţă insinuările calomnioase şi solicitarea obraznică a PSD – Victor Ponta. Le resping categoric. Nu am săvârşit vreodată vreo faptă de corupţie şi nici nu am avut cunoştinţă de vreuna. Îl chem şi eu pe Victor Ponta la o provocare bărbătească, pentru că nu a răspuns niciodată pentru campaniile sale mizerabile (găini moarte şi atacuri mincinoase). Să nu mai procedăm ca în cazurile Şova şi Vosganian! Pe scurt, Victore, dacă eu sunt declarat suspect, subliniez, suspect, într-un dosar de corupţie, plec pe loc din viaţa publică, chiar înainte de decizia unei instanţe. Dacă nu, să îţi asumi faptul că românii s-au săturat de calomnii şi de mizerii, şi să pleci tu din viaţa publică printr-un gest de onoare!“, a fost răspunsul lui Predoiu.

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost pus sub control judiciar într-un dosar de corupţie. El a fost citat vineri dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie. După ce a fost audiat, a fost informat că este cercetat pentru luare de mită şi spălare de bani. Mai exact, Scutaru ar fi primit mită 170.000 de euro pentru a ajuta o persoană să intre în posesia unui teren.
Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală – denunţător în prezenta cauză - a pretins şi primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău”.

Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-ar fi dat lui George Scutaru suma de 170.000 euro. „Provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii erau cunoscute exact de Scutaru. Mai mult, suma de 170.000 euro, primită în numerar de George Scutaru de la denunţător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008”, susţin anchetatorii.

Cătălin Predoiu a candidat din partea PNL pentru un post de deputat în Colegiul 5 din judeţul Buzău la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite