PSD: De ce a fost necesar tot spectacolul prezidenţial din ultimele zile? Simplu! Pentru a anunţa astăzi, deocamdată voalat, măsurile de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos / Octav Gane
Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos / Octav Gane

PSD a transmis, vineri, că ”spectacolul” oferit de preşedintele Klaus Iohannis în ultimele zile a avut un singur scop: anunţarea măsurilor de austeritate.” Economia este la pământ, dar preşedintele Iohannis spune că are nevoie doar de revigorare” a transmis PSD.

„De ce a fost necesar tot spectacolul prezidenţial din ultimele zile? Simplu! Pentru a anunţa astăzi – deocamdată voalat – măsurile de austeritate! Economia este la pământ, dar preşedintele Iohannis spune că are nevoie doar de revigorare! Nu de soluţii! Nu de măsuri! Nu de un plan concret. Acela e departe de a fi pus la punct de Iohannis şi Guvernul său de incompetenţi. Revigorare! Să vii după două luni de zile şi să le spui românilor şi mediului de afaceri că au nevoie de revigorare este insultător”, a transmis, vineri, PSD.

Social-deocraţii afirmă că 1 milion de oameni nu mai au locuri de muncă, turismul, HORECA, industria şi agricultura ”sunt pe butuci”.

”Sute de mii de români şi antreprenori aşteaptă un semn clar că preşedintele şi guvernul au soluţii pentru ei. Preşedintele PNL Iohannis le spune să stea calmi. Guvernul Orban, după 6 luni de guvernare încă analizează, reflectează, se gândeşte. Soluţiile pentru români şi firme există, dar... lipsesc din planurile PNL! Până vor fi anunţate... încălzire uşoară şi revigorare... Dacă nu, vor urma «măsuri suplimentare de austeritate»! Aceasta este «România normală» a unui preşedinte preocupat toată ziua de atacurile la adresa PSD şi nu de buna guvernare a ţării”, a mai transmis PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după întâlnirea cu guvernatorul BNR, cu premierul şi cu ministrul Finanţelor, că în România nu putem vorbi despre repornirea economiei, pentru că la noi economia nu a fost oprită şi că există soluţii pentru finanţarea deficitului şi pentru revigorarea economică.

”Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat iniţial, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorare economică. Spun ”revigorarea economică”, pentru că în România nu am oprit economia niciodată, au fost unele sectoare oprite”, a subliniat Iohannis.

El a precizat că ceea ce ne dorim cu toţii este ”să avem o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite