PSD critică eliminarea parţială a testărilor din Certificatul Verde. Cîţu: „Există voinţă în Parlament pentru a modifica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testere Covid-19 FOTO Arhivă
Testere Covid-19 FOTO Arhivă

Premierul Florin Cîţu a declarat că ar putea interveni o modificare cu privire la accesul în anumite spaţii a celor care fac dovada unui test negativ de Covid-19, argumentând că această modificare ar putea fi făcută de Parlament, care „se poate mobiliza rapid când vrea”. Prim-vicepreşedintelui PSD, Sorin Grindeanu, spune că „este total imoral, neconstituţional si cu rea voinţă ceea ce a decis Guvernul, excluzând testarea”.

„PSD cere respectarea legislaţiei europene în privinţa aşa-numitului Certificat Verde, certificatul digital pe care îl ştim cu toţii. Este total imoral, neconstituţional si cu rea voinţă ceea ce a decis Guvernul excluzând testarea din elementele legale prin care românii să poată participa la evenimente. Este din punctul nostru de vedere o încălcare gravă a libertăţii de circulaţie şi a dreptului la muncă, aşa cum spunea şi cum indica şi Avocatul Poporului Renate Weber”, a declarat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă. 

Întrebat dacă va reveni asupra deciziei de a permite celor testaţi să participe la evenimente şi în reustaurante sau în cionematografe celor care fac dovada unui test negativ, premierul a răspuns: 

„Acea propunere a venit de la specialişti, este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate specialiştii, am vorbit cu fostul ministru Nelu Tătaru. Se pare ca există voinţă în Parlament pentru a modifica în acest sens, să se permită şi cu testare, eu sunt de acord, o voi susţine dacă în Parlamentul României va fi modificat şi se va introduce şi testarea.  

Întrebat dacă modificarea nu ar veni prea târziu, prin Parlament, premierul a răspuns că parlamentarii se vor mobiliza. „Parlamentul se poate mobiliza rapid când vrea. Dacă nu o fac ei, bineînţeles că o facem noi, dar cred că este bine să o facă şi parlamentarii”, a mai spus Premierul. 

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin COVID-19 nu mai au acces în restaurante, cinematografe şi săli de sport. În plus, cei neimunizaţi prin una din cele două metode intră în fiecare zi în carantină de noapte, de la ora 20.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite