PSD continuă atacurile la adresa PNL: „Cine uită, nu merită”

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PSD i-a dat o replică reprezentantului liberalilor, Ionuț Stroe, în dialogul privind rememorarea trecutului pe tema energiei. 

Cei doi purtători de cuvânt PNL și PSD și-au lansat replici pe tema remorării trecutului FOTO Arhivă
Cei doi purtători de cuvânt PNL și PSD și-au lansat replici pe tema remorării trecutului FOTO Arhivă

„Citez din Nicolae Iorga: ”cine uită, nu merită”. Cine uită efectele liberalizării haotice, nu poate să găsească soluții pentru a proteja populația și economia românească. De aceea, nu merită respectul și nici aprecierea noastră”, i-a răspuns purtătorul de cuvânt al social-democraților liberalului Ionuț Stroe. 

Radu Oprea continuat punctând că „s-a întâmplat un lucru foarte bun, Statele Unite ale Americii vor finanța împrumutul pentru construirea reactoarelor 3 și 4”, iar „termenul de finalizare este 2030”, remarcând însă că „în 2027 reactorul 1 va intra în revizie tehnică, ceea ce înseamnă că vom pierde 700 MW energie injectată în bandă în sistemul energetic național”. 

Oprea, către PNL: „De unde energie?”

Întrebarea simplă este ce punem în loc până în 2030? Când vom avea în funcțiune grupurile 3 și 4 de la Cernavodă, ele cui vor vinde energie? Care industrie va supraviețui în România?”, întreabă Oprea. 

Purtătorul de cuvânt mai întreabă „de unde energie”, în contextul crizeri actuale și ajjutorului oferit Republicii Moldova. „Și pentru că există responsabilități, care revin României acum urmare "crizei energetice de la nivel mondial", cum ar fi aprovizionarea cu energie a Republicii Moldova, îî îndemn pe cei care se laudă fără a avea pe ce se baza (vorba lui Moromete), de unde energie?”, a mai adăugat Oprea. 

P.S. o imagine face mai mult ca o mie de cuvinte și vă invit să vedeți efectul abrogării OUG 114”, mai transmite Oprea, alături de o imaginea postată inițial privind creșeterea prețurilor la energie din ultimele luni. 

Contre pe tema energiei. PSD, atac la PNL 

PSD a lansat miercuri un nou atac la adresa PNL pe tema liberalizării pieței energetice, publicând cifrele majorării prețurilor din ultimele luni. „Ați înfrânt România”, este mesajul PSD adresat direct liberalilor. 

Bravo guvernării de dreapta, ați reușit o liberalizare excepțională a energiei! Toți cei care trebuiau să câștige, au câștigat cât pentru zece vieți. Ați înfrânt România”, au transmis social-democrații pe Facebook, arătând cifrele privind creșterea prețurilor la energie din ultimele luni și afirmând că asta a produs liberalizarea pieței „executată” de ministrul Virgil Popescu . 

Răspunsul PNL la adresa colegilor din Coaliție a veni la scurt timp prin vocea purtătorului de cuvânt. 

„Cine uită trecutul e <<condamnat>> să îl repete. Acesta e un citat care se potrivește foarte bine în contextul campaniei desfășurate, astăzi, de partenerii de guvernare împotriva PNL pe subiectul energiei. O zi, de altfel, marcată de un succes important al României în acest domeniu”, a transmis pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite