PSD, către Orban: Singurul conflict constituţional este că un premier care a patronat furtul din bani publici să mai rămână în fruntea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel CIolacu
Marcel CIolacu

Social-democraţii i-au transmis premierului că singurul conflict constituţional este că el a patronat furtul din bani publici sub paravanul pandemiei. PSD mai spune Guvernul Orban a sabotat intenţionat sănătătea românilor şi nivelul lor de trai, fapt pentru care Executivul trebuie dat jos.

„Au scăpat total de sub control pandemia! Au făcut chermeze în sediul Guvernului! Şi-au pus toate neamurile în funcţii publice! Au devalizat bugetul României, au dat tun după tun în vreme ce îi ţineau pe români închişi în case! Au fraternizat cu interlopii şi au devenit apărătorii proxeneţilor!  Au distrus mediul de afaceri autohton!  Au prăbuşit nivelul de trai al populaţiei şi nu au respectat niciuna dintre legile în vigoare! Acum, Guvernul PNL ar face orice pentru a rămâne la Palatul Victoria”, arată o postare făcută marţi pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată adaugă că Guvernul Orban de ce îi e frică nu va scăpa şi va răspunde pentru tot ce a făcut, mai întâi prin moţiunea de cenzură şi apoi penal.

„Singurul conflict constituţional, domnule Orban, este ca un premier care a patronat furtul din bani publici folosindu-se de pandemie şi care a sabotat cu bună-ştiinţă sănătatea românilor şi nivelul lor de trai, să mai rămână în fruntea guvernului! De ce le e frică nu vor scăpa! Vor răspunde pentru tot ce au făcut! Mai întâi politic, prin moţiune, iar apoi penal, după fapta fiecăruia! P.S. Ludovic, să nu uiţi să îţi completezi CV-ul!”, a conchis sursa menţionată.

Ludovic Orban a afirmat că analizează posibilitate să sesizeze un conflict juridic de natură constituţională la CCR în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. Premierul a adăugat că în 30 de ani nu a exista aşa ceva şi anume depunerea unei moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară.

Constituţia nu interzice depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară, susţine fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, pentru Adevărul. Însă moţiunea depusă de PSD în sesiune extraordinară trebuie votată în aceeaşi sesiune, aşadar până la începutul lunii septembrie, când începe sesiunea ordinară, explică Augustin Zegrean. Altfel, s-ar încălca Legea fundamentală.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite