Promisiunile deşarte din programul de guvernare al PRU: salariu minim de 2.000 de lei şi înfiinţarea a o mie de grădiniţe cu program prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PRU, Bogdan Diaconu. FOTO Facebook
Liderul PRU, Bogdan Diaconu. FOTO Facebook

Deputatul Bogdan Diaconu a anunţat, marţi, pe Facebook, cele mai importante zece puncte ale programului de guvernare stabilite de partidul pe care îl conduce, PRU, unul dintre acestea fiind majorarea salariului minim la 2.000 de lei. De asemenea, pe lângă această promisiuni, PRU anunţă că urmăreşte înfiinţarea a o mie de grădiniţe cu program prelungit, dar şi construirea a opt spitale regionale.

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a anunţat cele mai importante zece puncte ale programului de guvernare ale partidului său. Încă de la primul punct acestea dau impresia unor promisiuni nerealiste, în condiţiile în care PRU promite mărirea salariului minim la 2.000 de lei, în condiţiile în care acum salariul minim este de abia 1.250 de lei. 

„Vă propun spre dezbatere cele 10 puncte prioritare ale programului de guvernare al Partidului România Unită, dar şi 10 rele pe care le stopăm, pentru că România şi românii constituie prima şi singura noastră prioritate!

1. Mărim salariul minim pe economie la 2.000 de lei.

2. Susţinem cooperativizarea prin înfiinţarea unor asociaţii de producători şi alocarea sumei de 1 miliard de euro, sumă provenită din fonduri UE, dar şi de la bugetul de stat.

3. Acordăm ajutoare de stat numai companiilor românesti.

4. Avem obiectiv să realizăm Independenţa energetică totală a României. Asigurăm subvenţionare directă a CEO şi CNN şi menţinerea SEN interconectat – cărbune-hidro-nuclear.

5. Susţinem înfiinţarea a 1.000 de grădiniţe noi cu program prelungit. În Uniunea Europeană, România este pe locul al treilea în rândul statelor cu cel mai mare declin demografic.

6. Înfiinţarea a 8 spitale regionale, lucru absolut necesar având în vedere închiderea a zeci de spitale din ţară, care a generat mari probleme în randul românilor.

7. Angajarea a 50.000 de şomeri prin programul NEETS, program care se ocupă de persoanele care nu sunt încadrate profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare.

8. Daciada este un program care sprijină 100.000 de copii să facă sport şi care işi propune plata suplimentară a 2.000 de profesori pentru activităţi extraşcolare.

9. Prin programul Hipocrat, 20.000 de medici vor fi platiţi lunar, suplimentar cu 200 euro/lună pentru formare profesională.

10. Întărirea Armatei Române prin angajarea a 30.000 soldaţi şi alocarea a 2% din PIB, in vederea asigurării apararii ţarii în contextul ameninţărilor externe“, a anunţat pe Facebook Bogdan Diaconu. 

Pe de altă parte, liderul PRU a anunţat şi acţiunile pe care le vor opri dacă ajung la guvernare. „Partidul România Unită spune STOP:

1. Vânzării pământului către străini. Orice vânzare a pamântului românesc se va face doar către români, statul având drept de preemţiune. Orice moştenire între cetăţeni străini va fi interzisă.

2. Colonizării României cu refugiaţi.

3. Restitutio In Integrum. PRU propune verificarea tuturor hotărârilor judecătoreşti şi despăgubirilor acordate pâna acum.

4. Privatizării companiilor strategice: Romgaz, Hidro, Trasgaz, Transelectrica.

5. Programelor FMI de îndatorare a României.

6. Parazitării statului şi creării unui stat paralel de către ONG-urile lui Soros.

7. Reexportului de medicamente ieftine.

8. Defrişării pădurilor şi exportului de lemn neprelucrat.

9. Distrugerii capitalului românesc şi controalelor suprapuse şi excesive ale DNA şi ANAF.

10. Abuzurilor procurorilor DNA”, a completat Diaconu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite