Primul traseist din noul Parlament: un deputat PPDD va trece la PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu, părăsit de parlamentari. Prima dezertare din PPDD  FOTO Adevărul
Dan Diaconescu, părăsit de parlamentari. Prima dezertare din PPDD  FOTO Adevărul

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe actul care consfinţeşte mandatul de parlamentar, că au şi început dezertările. Deputatul Ion Moldovan, ales pe listele PPDD, este cel care a dat startul. El a trecut în barca Partidului Conservator. Deputatul şi-a motivat această opţiune susţinând că PPDD nu îl poate ajuta să-şi îndeplinească proiectele promise oamenilor din colegiul său.

Plecarea deputatului Ioan Moldovan, de la PPDD la PC, a fost confirmată oficial de Avram Gal preşedintele al PC Diaspora şi unul din liderii PC Cluj. “De azi, deputatul Ioan Moldovan este colegul nostru în PC”, a transmis Avram Gal.

Anunţul oficial ar urma să fie făcut de Ioanj Moldovan la prima reunire de lucru a Camerei Deputaţilor.

Toţi parlamentarii care au candidat pentru un post de senator sau deputat din partea PPDD au fost obligaţi să semneze un contract cu clauză de reziliere, potrivit căruia vor plăti suma de 2 milioane de euro în cazul în care vor să migreze la alt partid.

„Acasă clauză se activează numai dacă respectivul candidat odată ales parlamentar îşi dă demisia din partid sau din grupul parlamentar sau este exclus pentru că a încălcat statutul. Juridc această convenţie este un pact comisoriu, adică o sancţiune fără intervenţia instanţei. În momentul în care prevederile sunt încălcate investesc acest pact cu fomulă executorie. Funcţionează ca un contract civil", susţinea avocatul Daniel Fenechiu, care reprezenta PPDD.

Ioan Moldovan a fost ales deputat la alegerile din 9 Decembrie 2012 în Colegiul 7 Câmpia Turzii în urma redistribuirii, acesta a obţinut doar 21,08%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite