Primul avertisment al premierului Cîţu: Voi evalua trimestrial activitatea miniştrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu a făcut un prim avertisment după ce a fost noiminalizat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru rolul de premier: „Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial”, a precizat liberalul.

„Mulţumesc domnule preşedinte, mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încredere! Vreau să garantez că voi face tot ceea e posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de durată. Rolul acestei guvernări e să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate şi să aşezăm România pe picioarele ei sănătoase. Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial. Vă asigur, domnule preşedinte, de un parteneriat transparent şi onest, pentru că obiectivul este dezvoltarea României”, a declarat premierul desemnat, care a precizat că vine cu o echipă de profesionişti”, a declarat Florin Cîţu, după ce a fost nominalizat de către Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat marţi, la consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare, în vederea desemnării unui prim-ministru, liderii PNL-USR PLUS-UDMR, pentru formalizarea coaliţiei şi pentru viteza demersurilor din parlament. Preşedintele s-a întâlnit simultan cu liderii celor trei formaţiuni şi cu premierul propus Florin Cîţu. Ulterior, şeful Statului a ţinut o conferinţă de presă în care l-a propus oficial pe Florin Cîţu pentru rolul de premier.

„Am avut astăzi o nouă rundă de consultări co formaţiunile reprezentante în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că e încă nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Şi s-au cristalizat. Între timp o coaliţie formată din PNL – USR-PLUS şi UDMR şi a dovedit majoritatea în parlament. Astăzi liderii coaliţiei s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de premier. Am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”. a declarat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite