Prima moţiune a PSD împotriva echipei Cioloş: „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD au pus la punct textul primei moţiuni simple împotriva unui ministru din echipa Cioloş. „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!“ e titlul moţiunii care va fi depusă împotriva ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, documentul urmând să fie discutat, marţi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Social-democraţii l-au crtiicat pe ministrul Sănăţii pentru modul în care a gestionat situaţia de la Argeş.

„Domnule ministru, modul total neprofesionist în care această criză gravă a fost gestionată trebuie să înceteze!

 Dacă nu sunteţi în stare să aflaţi cauza îmbolnăvirilor, să coordonaţi modul de intervenţie, sau măcar să comunicaţi cetăţenilor măsurile ce se impun, este cazul să recunoaşteţi că nu aveţi capacitatea de a gestiona un sistem medical şi să lăsaţi profesioniştii să intervină! Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru, ci un lucru fundamental pentru România!“, se arată în draftul moţiunii. 

Cei care au redactat moţiunea au menţionat în textul lor faptul că Patriciu Achimaş Cadariu trebuie să ţină cont de Strategia Naţională de Sănătate pentru perioada 2014-2020, aprobată de Guvernul Ponta. 

„Vă solicităm, domnule ministru, să respectaţi şi să definiţi în perioada imediat următoare programele de intervenţii asumate de PSD vizând: promovarea alăptării, profilaxia malnutriţiei la copii cu greutate mică la naştere, alimentaţia sănătoasă şi profilaxia obezităţii la copil, creşterea accesului la îngrijiri adecvate în unităţi regionale pentru nou-născuţi cu risc de deces neonatal, întărirea capacităţii de screening neonatal, actualizarea/elaborarea ghidurilor de practică inclusiv pentru asistenţii medicali comunitari, moaşe cu promovarea managementului integrat al bolilor copilului, formarea personalului din asistenţa medicală primară, maternităţi, ONG.

De asemenea, vă solicităm să asiguraţi, conform programelor deja amintite, accesul la diagnostic precoce, monitorizare adecvată şi diversificarea serviciilor de asistenţă medicală primară cu accent pe serviciile profilactice asigurate prin: constituirea de centre comunitare integrate, definirea asistenţei medicale comunitare, al medicului de familie şi al specialiştilor din comunitate în identificarea precoce a copiilor aflaţi în situaţii de risc şi orientarea lor către servicii specializate, procurarea în cantităţi adecvate a produselor cu regim de distribuţie gratuită către beneficiari eligibili ai unui program care să cuprindă micronutrienţi alimentari, imunoglobulina şi alte produse necesare dezvoltării sănătoase a copilului“, mai precizează autorii. 

Social-democraţii nu fac rabat şi de la aducerea în faţă a unor declaraţii venite din partea celor nemulţumiţi de actualul sistem de sănătate. 

„Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat! Acestea sunt o parte din cuvintele spuse şi scrise de părinţii şi copiii României îngrijoraţi de evoluţia nefavorabilă a sănătăţii lor, dar şi a sistemului de sănătate din România (...) Până nu este prea târziu, faceţi un gest de onoare şi plecaţi, copiii noştri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră aţi arătat că vă lipseşte cu desăvârşire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul şi nepăsarea, spre binele copiilor noştri!“, conchis parlamentarii PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite