Prețul recrutării reprezentanților POT în secțiile de votare. La cât a fost stabilită „donația”
0Partidul Oamenilor Tineri (POT) obligă persoanele care vor să fie reprezentanți ai partidului în secțiile de votare să facă o „donație” de 30 de lei, potrivit unor capturi de ecran obținute de Digi24.ro. Contactată de sursa citată, lidera POT, Anamaria Gavrilă, a subliniat că „este la latitudinea partidului cum își alege reprezentanții în secțiile de vot”.

Capturile de ecran de pe un grup intern al Partidului Oamenilor Tineri (POT) arată că cel care coordonează recrutarea reprezentanților POT în secțiile de votare este Ovidiu Bîlă, care a candidat fără succes din partea partidului la alegerile parlamentare de anul trecut.
„Pentru a putea participa ca membru în secția de votare din partea partidului POT, este necesar să facă fiecare o donație de 30 de lei către partid. Este o condiție obligatorie pentru a fi înregistrați oficial”, se arată în mesajul trimis de Ovidiu Bîlă pe grup.
Reprezentantul POT precizează pe același grup că dovada plății „trebuie transmisă până miercuri dimineață, când se transmit listele la BEC pentru validare”.
POT a obținut peste patru milioane de lei obținuți din subvenții, dar vrea și „donații” de 30 de lei
În perioada ianuarie - martie 2025, POT a obținut 4.1 milioane de lei de la bugetul de stat (subvenția alocată partidelor parlamentare), potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)
Site-ul POT are însă o secțiune prin care poți deveni „prieten”, „susținător” sau „membru”. Dacă optezi pentru categoria „prieten”, care e gratuită, primești promisiunea că poți fi reprezentant POT în secțiile de vot la alegeri „în funcție de implicarea ta”.
Dacă însă donezi 30 de lei, devii „susținător”, odată cu promisiunea că „ești prioritar pentru a fi reprezentant POT în secțiile de votare”. Dacă, lunar, contribui cu cel puțin 30 de lei, devii membru POT și ești inclus în grupurile de comunicare interne, ai toate drepturile și obligațiile Statutului, inclusiv dreptul să fii propus și poți candida pentru funcții publice, dar și să poți face parte din Comisiile de specialitate ale partidului.
Reacția POT: „Puteți interpreta cum vreți”
Ovidiu Bîlă a refuzat să ofere un punct de vedere în legătură cu aceaste „donații” „Nu cred că ați primit ce trebuia”, a menționat acesta.
Președinta POT, Anamaria Gavrilă, a declarat însă pentru Digi24.ro că este la latitudinea partidului cum își alege reprezentanții în secțiile de vot, explicând că statutul de susținător denotă un angajament față de partid, „ceea ce este necesar pentru că ei merg acolo să protejeze voturile partidului sau candidatului susținut de partid”.