Preşedintele Traian Băsescu a promulgat OUG care prevede creşterea pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băescu a promulgat OUG care prevede creşterea pensiilor FOTO Presidency.ro
Preşedintele Traian Băescu a promulgat OUG care prevede creşterea pensiilor FOTO Presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă privind creşterea pensiilor. Cu o zi înainte, OUG fusese adoptată şi de Senat. Conform UOG, punctul de pensie va creşte cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei.

Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, în sesiunea extraordinară din 29 ianuarie, cu 307 de voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri, ordonanţa de urgenţă 1/2013 pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul stabilirii valorii punctului de pensie pentru anul 2013 la 762,1 lei.

OUG 1/2013 prevede majorarea valorii punctului de pensie cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

"De asemenea, se mai prevede aplicarea indicelui de corecţie calculat ca raport între 43,3% din câştigul salarial mediu brut preliminat, corespunzător anului precedent celui în care se deschide dreptul de pensie, şi valoarea punctului de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizată cu rata medie anuală a inflaţiei pe anii 2010 şi 2011", se precizează în expunerea de motive.
 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite