Președintele Consiliului European, vizită la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Consiliului European, Charles Michel, va fi primit luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, de președintele României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis îl va primi pe șeful Consiliului European la Cotroceni FOTO Twitter
Klaus Iohannis îl va primi pe șeful Consiliului European la Cotroceni FOTO Twitter

Administrația Prezidențială a României a anunțat că președintele Consiliului European, Charles Michel, va fi primit la București, la Palatul Cotroceni, luni, 27 martie, de către președintele Klus Iohannis. 

Potrivit agendei șefului de stat, cei doi lideri europeni vor avea convorbiri tête-à-tête și convorbiri oficiale și vor susține declarații de presă comune. 

Reuniunea Consiliului European. Ce au discutat liderii europeni 

Șeful statului a participat în perioada 23-24 martie la reuniunea Consiliului European de primăvară, unde liderii europeni au discutat despre situația din Ucraina, pe agendă fiind și progresele făcute privind migrația, dar și proiectul pilot pe care îl va implementa România. 

Comisia Europeană va reveni asupra deciziei privind fondurile pentru fermieri

În cadrul reuniunii, președintele Klaus Iohannis a solicitat Comisiei Europene reanalizarea nivelul sprijinului financiar acordat fermierilor români, pentru a face față dificultăților generate de situația actuală.

Ca urmare, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că CE urmează să reanalizeze sprijinul oferit României, a mai arătat sursa citată.

De altfel, șeful statului a subliniat înainte de intrarea la Consiliului European că, în cazul compensațiilor primite de stat pentru fermieri, este posibil ca datele furnizate de ministerul român să nu fi fost „gândite profund”, însă este și ciudat că „în aceste spețe nu se negociază”.

Migrația, pe agenda liderilor europeni 

„Comisia Europeană a informat liderii cu privire la progresele înregistrate în punerea în aplicare a Concluziilor din februarie 2023 privind migrația. În context, a fost evocată și contribuția României la implementarea Concluziilor, prin agrearea, împreună cu Comisia Europeană, a unui proiect pilot la frontiera româno-sârbă, care va permite țării noastre să împărtășească bunele practici în materie de azil, returnări, gestionarea frontierelor și cooperare internațională și să aducă valoare adăugată eforturilor comune de abordare a migrației și de consolidare a securității frontierelor externe ale UE”, a informat Administrația Prezidențială a României într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „Consiliul European a solicitat implementarea rapidă a tuturor măsurilor convenite în luna februarie, urmând să revizuiască implementarea în luna iunie”. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite