PPE îşi alege, astăzi, vicepreşedinţii şi trezorierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul Partidului Popular European continuă, astăzi, la Bucureşti, cu alegerea celor 10 vicepreşedinţi şi a trezorierului formaţiunii pan-europene.

Printre candidaţii la postul de vicepreşedinte se numară şi senatorul Anca Boagiu, vicepreşedinte al PDL. Ea este una dintre cele cinci femei care candidează pentru unul din aceste posturi, alături de ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva - fost ministru de externe al Bulgariei, Corien Wortmann-Kool, actual vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute din Lituania.

Pe lista candidaţilor se mai află comisarul european pentru piaţă internă şi servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franţa, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, propus de OVP (Austria) şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani, susţinut de PdL Italia.

În prima zi a reuniunii PPE, delegaţii l-au reales pe belgianul Wilfried Martens în funcţia de preşedinte, pentru un mandat de trei ani.

Numărul voturilor exprimate de către delegatii la Congres a fost de 528, iar Wilfried Martens, unic candidat, a fost reales cu 91% din voturi. Martens (76 de ani) este preşedinte al PPE din anul 1992, când a fost ales la Congresul de la Atena.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite