Ponta recunoaște că nu a făcut masteratul în Catania: ”Am făcut un curs de drept penal internațional”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta răspunde după ce decanul Universităţii din Catania a declarat că premierul nu a urmat cursuri de masterat în cadrul instituţiei italiene de învăţământ.

diploma catania ponta

Premierul a recunoscut, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului legat de masteratul pe care susţinea, în CV, că l-a efectuat în cadrul Universităţii din Catania, că a urmat în acea instituţie de învăţământ doar un curs de drept penal internaţional.

”Am făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, în martie-iunie 2000. Era un curs a cărui denumire în italiană este “Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale”, a scris Ponta.

Mărturisirile făcute de premier astăzi pe contul său de Facebook, şi nu, în mod oficial, prin Biroul de Presă al Guvernului, vin la doar două zile după ce Universitatea din Catania - unde Victor Ponta ar fi obţinut, potrivit CV-ului său, un master în Drept Penal Internaţional, în doar patru luni - a transmis reporterilor adevarul.ro că acest lucru era imposibil. Potrivit oficialilor instituţiei de învăţământ superior italiene, singurele programe de master pe care aceasta le organizează durează doi ani, iar Ponta ar fi putut urma, în perioada martie - iunie 2000 (aşa cum a precizat în CV) cel mult un curs în cadrul unui program de master.  

Pe 20 iunie, la doar o zi după ce Victor Ponta a fost acuzat că ar fi plagiat o mare parte din lucrarea sa de doctorat, HotNews.ro dezvăluia că acesta şi-ar fi modificat CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe site-ul său personal. El a şters din noul CV Masterul în Drept Internaţional pe care declarase că l-ar fi obţinut la Universitatea din Catania. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite