Ponta: Nu voi discuta cu PDL, a anunţat deja că nu va susţine Guvernul. Cu Băsescu pot avea o relaţie constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat, Victor Ponta, a participat sâmbătă la Bistriţa la lansarea candidaţilor USL, el declarând că nu va avea discuţii pentru susţinerea Guvernului cu PDL pentru că liderii formaţiunii au spus deja că nu îl vor vota. Pe de altă parte, Ponta a spus că va avea o relaţie constituţională, instituţională şi legală cu preşedintele Traian Băsescu.

Ponta a precizat că va avea discuţii cu grupurile parlamentare pentru votarea cabinetului său, dar că nu este o declaraţie de război anunţul că nu va discuta cu PDL. Ponta a mai spus că nu va discuta cu acest partid în condiţiile în care formaţiunea a anunţat, "logic", că nu va susţine Cabinetul USL.

În ceea ce priveşte legăturile cu Traian Băsescu, Ponta a spus că poate exista o relaţie constituţională, instituţională şi legală, el menţionând că nimeni nu poate cere şi o relaţie personală.

Ponta a afirmat că România va experimenta "o coabitare" între un preşedinte care reprezintă PDL şi el, care reprezintă "opoziţia la ce înseamnă PDL".

"Ca om al legii, consider că o relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării. Nu pretinde că ar putea fi şi o relaţie personală, dar o relaţie constituţională, instituţională şi legală este de dorit", a spus Ponta.

În ceea ce priveşte formarea guvernului, liderul PSD a spus că nu intenţionează să schimbe structura guvernamentală, urmând să fie 16 ministere şi 20 de membri ai Guvernului.

El a spus că nu este timpul ca structura Guvernului să fie schimbată, precizând că vor fi 16 ministere şi 20 de membri ai Guvernului.

De asemenea, el a spus că miniştrii vor fi din USL. "Eventual vor fi şi tehnocraţi, susţinuţi de câte un partid din cadrul USL", a spus Ponta.

El a precizat că va avea, în curând, o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, pentru a lua contact cu situaţia reală a finanţelor ţării. Ponta a ţinut să îi mulţumească lui Drăgoi pentru acest fapt.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite