Ponta nu se teme de înregistrările lui Băsescu: Poate să dea orice filmări. Îi propun pe EBA la Cultură şi pe Blejnar la Buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta îi transmite preşedintelui Traian Băsescu că poate face publice înregistrările reuniunilor dintre ei dacă „îi confundă pe toţi cu fratele său“. Totodată, şeful Executivului spune că va face alte două propuneri pentru ministerele de Cultură şi de Buget dacă preşedintele îi va respinge pe Claudiu Manda şi pe Rozalia Biro.

„Mizeriile pe care le împrăştie vor continua. Cred că ne confundă pe toţi cu fratele lui care a fost filmat când lua mită. Dacă el crede că aşa e toată ţara, infractori cum sunt membrii familiei sale, poate să dea orice filmări“, a spus Ponta, referitor avertismentul lui Băsescu privind publicarea tuturor înregistrărilor de la întâlnirile dintre cei doi.

Cu privire la propunerile făcute de către Guvern pentru ministerele de Cultură şi Buget, Ponta a spus că aşteaptă ca preşedintele să le respingă oficial, apoi va face alte două noi propuneri. „Dacă Traian Băsescu va respinge cele două propuneri, cu siguranţă trebuie să fac alte propuneri, dar ca să fiu sigur că le acceptă Băsescu o s-o propun pe EBA, pe Elena Băsescu, la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget, pentru că probabil aceştia sunt modelele de cultură şi de ştiinţe în ale bugetului pe care Băsescu le-a promovat în ultimii zece ani“, a spus Ponta la postul B1 TV.

Preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat, a doua oară, pe premierul Victor Ponta cu publicarea tuturor înregistrărilor de la reuniunile dintre cei doi de la Cotroceni. Potrivit şefului statului, Ponta nu l-a contrazis niciodată pe preşedinte în întâlnirile închise dintre cei doi.

„L-aş ruga să nu mai insiste să dau toate înregistrările pentru că iese mai prost. Să nu mai spună încă o dată pentru că s-ar putea să le dau.O să vedeţi o slugă. Vi-l imaginaţi pe Ponta să spună: sunt fericit domnul preşedinte. Sunt de acord domnul preşedinte. Acesta este viitorul preşedinte“, a spus Băsescu, la „Evenimentul Zilei“.

Totodată, Băsescu a spus că, în principiu, îi va respinge pe Rozalia Biro şi pe Claudiu Manda dacă Ponta nu se răzgândeşte. „Credeţi că e un răspuns atât de aşteptat. Am spus că voi avea o poziţie marţi sau miercuri, pentru ca premierul să aibă timp să facă alte propuneri. Dar mai este şi a doua variantă: poate cei doi îşi dau seama că e o căciulă prea mare pentru ei. Aşa că mai aştept până mâine, poate îşi dă seama premierul că nu poate avea un ministru la Buget care a fost ca Casa de Cultură. În principiu, îi voi respinge, dar poate îşi dau ei seama şi se retrag“, a mais spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite