Ponta: Nu l-am demascat cu nimic pe Tăriceanu. Mă ştiu cu Remus Truică, dar l-am evitat din motive de protecţie la sugestia unei persoane din SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta ripostează după ce „Adevărul“ a scris, citând Digi 24, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost contrazis în declaraţiile date la DNA de fosta sa soţie Ioana Valmar şi de fostul premier, Victor Ponta. Este vorba despre dosarul în care Tăriceanu e judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Redăm integral postarea lui Victor Ponta:

„In atentia Departamentului de Stat al SUA - un alt caz flagrant de manipulari media securistice in dosare penale - dosarul "Tariceanu"!

Si o sesizare catre CSM despre presiuni media inacceptabile la adresa judecatorilor care trebuie sa se pronunte intr-o cauza aflata pe rol!

Exact in ziua in care Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu cerea public demisia conducerii DNA au aparut brusc in presa securista ( adica in "Adevarul" inculpatului periculos Cristi Burci😁, preluate apoi de toti insolventii si subventionatii Sistemului) pasaje bine selectate si contrafacute din dosarul penal al acestuia ! Titlurile pentru ignorantii si naivii carora deja le place sa fie prostiti pe fata erau de genul "Tariceanu a fost demascat chiar de sotia sa si de Victor Ponta"!!!

Ce a declarat fosta sotia a Dlui Tariceanu nu stiu - dar ce am spus eu inca sunt in deplinatatea facultatilor mintale; nu l-am demascat cu nimic pe Tariceanu ca nu aveam cu ce - am crezut initial ca DNA mi-a falsificat vorbele dar azi constat ca nu e asa ! DNA a consemnat corect ce am spus eu ( lucruri care sunt adevarate si in favoarea Dlui Tariceanu) - cei care au falsificat sunt chiar ofiterii sub acoperire ai Sistemului din presa aservita lor!

Acum dosarul se afla in faza publica de judecata / deci pot sa explic pe intelesul tuturor :
Am fost citat la Dna Brasov ca martor ; spre surprindera mea nu ma astepta nimeni de la presa si nici nu s-a dat ulterior pe surse ce am declarat acolo ( mare ciudatenie dupa ce te-ai obisnuit cu DNA Ploiesti TV - unde eu aflu de la jurnalisti cand si de ce voi fi chemat inainte sa ma cheme cineva oficial)! Mi s-a propus legal sa fiu martor cu identitate protejata ceea ce am refuzat deoarece nici nu era cazul si nici nu sunt genul de delator atat de proslavit si iubit de noul nostru "Stat de Drept" !

Am raspuns corect la intrebarile care priveau acuzele aduse Dlui Tariceanu ( si care se afla in dosarul oficial de inculpare) :
- Daca stiu ceva de retrocedarea unei ferme in Baneasa si teren la Snagov - NU habar nu am
- Daca stiu de niste cetateni israelieni care se ocupau cu retrocedari - NU
- Daca stiu unde se faceau actele de vanzare ale acestor terenuri - NU
- Daca dl Tariceanu mi-a facut cunostiinta cu Tal Silbertein - NU ( il cunosc din 2004 din campania lui Adrian Nastase)

- Daca am vorbit cu Remus Truica dupa ce am devenit Prim Ministru - NU ( ma stiu fff bine cu Remus Truica din 2003 , nu cunosc ceva ilegal facut de acesta , dar l-am evitat din motive de protectie la sugestia unei persoane apropiate mie din Sri)

Asta a fost tot - in termen juridici am fost un martor total inutil : nu cunosc nimic relevant pentru cauza ! Am crezut ca nici nu voi mai aparea in acest dosar - neavand vreo interdictie de la procuror in acest sens in aceeasi zi le-am spus domnilor Dragnea si Tariceanu despre audiere ( eram extrem de uluit de propunerea de a fi martor cu identitate protejata)!

Sigur ca aceste lucruri le voi sustine si in fata judecatorilor - nu doream sa prezint nimic public pana la acel moment dar fata de aparitia si manipularea din presa securista a acestui caz consider ca se pune o presiune inacceptabila pe actul de justitie!

Sper ca CSM si Departamentul de Stat sa se sesizeze in acest caz ; macar pentru faptul ca sunt implicati doi oameni care timp de aproape 8 ani au ocupat functia de Prim Ministru al unei tari membre NATO si UE!

Sau in Romania chiar este Guantanamo: poti folosi orice metode daca ii consideri pe cei vizati ( in cazul de fata Tariceanu) foarte rai ???“, a scris Ponta pe Facebook. 

Ce a scris „Adevărul“

Notarul Ioana Valmar a fost audiat în calitate de martor în dosarul retrocedării ilegale a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbit cu Tăriceanu, la acea perioadă premier, şi ar fi convenit că actele notariale sa fie făcute la cabinetul soţiei lui Călin Popescu Tariceanu, potrivit Digi24.

Şeful Senatului este acuzat şi el de procurori că ar fi dat o declaraţie de martor în care ar fi încercat să-i acopere pe cei implicaţi în acest dosar. Şeful Senatului spune că este nevinovat, şi că DNA dă dovadă de exces de zel, fiind vorba de „un abuz de drept”. Detaliile apar în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu aflat în arhiva Curţii Supreme.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite