Ponta nu exclude revenirea în PSD. Ce spune fostul premier despre pensiile speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Pro România, Victor Ponta, a explicat într-un interviu pentru Adevărul Live, că nu exclude varianta întoarcerii în PSD. Totodată, fostul șef de Guvern a criticat încercarea guvernanților pentru eliiminarea pensiilor speciale, sugerând că singura soluție este impozitarea progresivă.  

FOTO Arhivă Adevărul / Eduard Enea
FOTO Arhivă Adevărul / Eduard Enea

Întrebat dacă exclude o întoarcere în PSD, partid pe care l-a condus, fostul premier a răspuns: „Nu, Doamne ferește, trebuie să vrea și PSD. Acum nu stau la poartă li dorm acolo, dar, mă rog. Eu am fost dat afara din PSD pentru  că m-am certat cu Dragnea și l-am susținut pe Grindeanu, mă gândesc că este o greșeală cumplită pe care eu am făcut-o, pentru care la un moment dat o să mi se ridice suspendarea”, a explicat Ponta. 

Totodată, fostul premier a mai arătat că are un dialog continuu cu șeful PSD, Marcel Ciolacu și cu majoritatea liderilor social-democrați. „Am lucrat ani de zile, ne cunoaștem, ne vedem, e o chestie de bun simț. În politică nu există să nu vorbești, este cea mai mare prostie”. 

Ce spune despre pensiile speciale

Cu privire la pensiile speciale, fostul premier a explicat că „nu ai cum” să mulțumești toate categoriile. „Cred totuși că poți chiar să spui adevărul, mai ales că nu este campanie electorală acum, și să scrii ca la tablă: „1. decidem că pensiile militare sunt speciale, da sau nu, eu zic că nu, așa am gândit eu în 2015, dar poate cei de acum, culmea, cu domnul Ciucă, care este beneficiar de pensie miliatră, o să zică (...) Atenție este prima dată, anul trecut, când în documentele oficiale ale Comsiei Europene, pensiile militare au fost considerate pensii speciale. Într-un fel, România a acceptat chestia asta”, a mai spus Victor Ponta.

În privința recalculării pensiilor speciale ale magistraților, inclusă în legea pensiilor speciale care trebuie să treacă prin Parlament, fostul premier a explicat că va duce la o pierdere în fața controlului de constituționalitate al judecătorilor CCR, arătând că nu înțelege sensul proiectului de lege. 

„Nu există altă soluție. În cazul unor disparități legate de venituri, care vin din bugetul de stat, pensii sau salarii, singurul mod de corectare constituțional, practicat în toate țările moderne este impozitarea diferită, dacă vrei să o faci, dacă nu, că nu vrea PNL, las-o baltă”, a mai explicat fostul premier, arătând că în privința introducerii impozittării progresivă ar fi nevoie de un proces îndelungat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite