Ponta, la Budapesta: „România şi Ungaria pot să colaboreze ca două ţări europene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Budapesta, că România şi Ungaria au două opţiuni în faţă, şi anume fie să se certe, fie să colaboreze ca două ţări europene pentru proiecte regionale.

„Am vrut în mod special să transmit un mesaj pe care cei prezenţi l-au recepţionat foarte bine.Faptul că suntem două ţări vecine, suntem două popoare care au două opţiuni în faţă: să mergem pe idei populiste, să ne certăm, să ne aruncăm responsabilitatea dintr-o parte în alta, sau putem să avem un dialog, să avem respect fiecare pentru celălat şi să putem avea o colaborare nu doar ca ţări vecine, dar ca ţări europene, pentru proiectele regionale“, a precizat premierul.

Ponta a mai spus că prin dialog şi prin respect putem să fim o ţară importantă şi o ţară care are relaţii bune cu toţi vecinii, fie că e vorba de Ungaria, fie că e vorba de Bulgaria, fie că e vorba de Moldova. 

„Faptul că 10.000 de participanţi (n.r. la congresul socialiştilor din Ungaria) mi-au răspuns extrem de călduros mă face să cred că opţiunea mea nu este o opţiune solitară şi că şi în Romnia, şi în Ungaria cei care sunt raţionali şi cred în dialog şi în respect pot să căştige“, a mai declarat Ponta. 

Premierul Victor Ponta a participat sâmbătă la congresul socialiştilor maghiari. 

Victor Ponta a declarat joi jurnalistului maghiar Juszt Laszlo că are un parteneriat politic cu reprezentanţi ai maghiarilor din România.

„Eu am propus şi am în continuare, chiar dacă nu la guvernare, un parteneriat cu reprezentanţii legitimi, din punct de vedere politic, ai minorităţilor maghiare. Conform votului democratic al comunităţii maghiare din România, aceştia sunt reprezentaţi legal de UDMR. Respect UDMR şi colaborez cu UDMR ca şi cu reprezentantul politic al maghiarilor. Ei, în ultimii 20 de ani, au obţinut foarte multe drepturi şi foarte multe lucruri pentru comunitatea maghiară şi le vor obţine şi în continuare, prin dialog, perseverenţă şi fără extremism“,a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite