Ponta: În viitorul Guvern va exista un Minister al Energiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit celor mai recente declaraţii ale premierului, viitorul Guvern va avea un minister al Energiei şi unul al Sportului FOTO Adevărul
Potrivit celor mai recente declaraţii ale premierului, viitorul Guvern va avea un minister al Energiei şi unul al Sportului FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la Târgu-Jiu, că viitorul Guvern va exista şi un minister al Energiei, iar cel care va deţine acest portofoliu va colabora cu comisarul european pe acest domeniu. Şeful Executivului a refuzat să spună cine ar putea conduce acest minister „până nu are în mână mandatul de a forma Guvernul”.


„În viitorul Guvern va exista un Minister al Energiei, care se va ocupa doar de energie”, a declarat prim-ministrul în timpul conferinţei de presă de miercuri de la Prefectura Gorj. „Voi discuta cu ministrul Energiei, cu reprezentanţii în comisiile de specialitate în Parlament, în aşa fel încât producţia de energie termo să nu fie folosită doar la nevoie, când e nevoie facem multă energie, când nu mai e, cu eoliene sau cu hidro. Există o strategie de integrare a producţiei şi Compania Energetică Oltenia va rămâne în următorii 25-30 de ani un pilon fundamental pentru asta”, a adăugat şeful Guvernului.

Ponta a declarat că viitorul ministru al Energiei va ţine o legătură strânsă cu comisarul european pe acest domeniu, Gunther H. Oettinger.Eu vorbesc în primul rând de concepţia guvernamentală şi opţiunea mea pe care am discutat-o şi cu dl Antonescu, spre a avea un minister şi un ministru care să se ocupe doar de energie. De altfel, în cadrul Comisiei Europene există un comisar care are acest protofoliu, energia, şi ministrul va avea şi raportul direct cu comisarul pe energie. Nu vorbesc de persoane până când nu am în mână mandatul de a forma Guvernul”, a mai spus liderul PSD.

În urmă cu două zile, la un eveniment organizat la Sala Polivalentă din Bucureşti, premierul Victor Ponta a declarat că doreşte ca viitorul său Cabinet să aibă şi un minister al Sportului. „Sper că din luna decembrie să devină Ministerul Sportului, fără «Tineret», fără alte lucruri. Eu cred că sportul nu se face doar la tinereţe, însă ideea de a avea un guvern cu un ministru al sportului şi care să reprezinte interesele acestuia, nu ale unui partid, poate fi o idee bună până când sportul se va putea organiza atât de bine încât nu va mai avea nevoie de guvern”, a declarat premierul luni seară.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite