Ponta, despre demisiile de la ANRP: Oamenii au dreptate. Până miercuri găsim o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, la finalul Biroului Politic Permanent, că se impune găsire unei soluţii privind ANRP, în contextul în care preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi şi-au dat demisia.

„Avem o problemă la ANRP foarte gravă.  Aţi văzut că Parchetul face largi investigaţii legat de modul în care s-au restituit proprietăţi de valori uriaşe. Toată conducerea ANRP sunt amendaţi de către instanţe că nu retrocedează. Trebuie să găsim o soluţie. Nu se poate să ai presiunea amenzilor. Sper ca împreună cu ministrul Justiţiei şi cu ministrul de Finanţelor să găsim o soluţie ca ANRP să funcţioneze“, a declarat Victor Ponta. 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, i-a înaintat premierului Victor Ponta un memoriu în care reclamă că instituţia este obligată la amenzi pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire, însoţit de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi

Băeşu a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că în memoriu este precizat că împotriva ANRP există mii de procese în care este solicitată amendarea conducerii instituţiei cu zeci de mii de euro pentru neemiterea sau neplata în termenul legal de 30 zile a titlurilor de despăgubire, pentru dosare din urmă cu mai mulţi ani, existând deja decizii ale instanţei în acest sens.

Memoriul este însoţit de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi ai ANRP.

"Avem o situaţie excepţională la ANRP. Cred că suntem singura instituţie din România împotriva căreia există mii de procese în cadrul cărora cetăţenii cer amendare pentru neplată sau pentru neemiterea de titluri de despăgubire. În condiţiile Legii contenciosului administrativ, suntem în situaţia în care instanţele ne aplică amenzi nu pentru faptul că nu am face bine ce facem, ci pentru că nu facem în 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedărilor, să plătim pentru că alţii au furat cât au putut din acest domeniu, oamenii nemulţumiţi au făcut procese în instanţă, iar instanţele astăzi amendează pe cei care nu sunt în stare ca, în 30 de zile de când apare o hotărâre, să fie în executare", a susţinut Băeşu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite