Ponta, despre candidatul PSD la Preşedinţie: „Geoană şi cu mine putem candida cu şanse“. Cine se mai află în vizorul premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a lansat mai mulţi potenţiali candidaţi la Preşedinţie din partea PSD. Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană şi Victor Ponta sunt numele vehiculate de premier cu şanse pentru a intra în cursa pentru Cotroceni.

„Cu candidatura, lucrurile din puctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă şi nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriţi de poporul român, nu de PSD sau PC sau UNPR şi aici lista deja e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse", a spus Ponta“, a spus Ponta, după reuniunea cu femeile social-democrate.

O posibilă candidatură a Guvernatorului BNR Mugur Isărescu este încă la stadiu de zvon. Întrebat în mai multe rânduri, Isărescu nu a dat de înţeles că şi-ar dori să candideze pentru cea mai înaltă funcâie în stat. Cea de-a doua variantă lansată de Ponta este primarul Capitalei Sorin Oprescu, care a participar la lansarea coaliţiei politice USD, formată din PSD, UNPR şi PC. Mai multe voci au spus atunci că prezenţa lui Oprescu la un eveniment la naşterea noii alianţe arată sprijinul pe care îl oferă PSD lui Sorin Oprescu.

Imediat după ce a demisionat din PNL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va înfiinţa o nouă formaţiune politică, Partidului Reformator-Liberal, şi că intenţioneză să candideze la prezidenţiale din partea unui nou USL. Crin Antonescu l-a întrebat, ironic, pe Liviu Dragnea, omul doi în PSD, dacă PSD face alianţă cu PRL, partidul anunţat de Tăriceanu, iar vicepremierul i-a răspuns ferm: „Nu facem alianţe cu persoane fizice“, aluzie la faptul că PRL nu are membri. Un alt posibil candidat al PSD este Mircea Geoană, care nu exclude posibilitatea unei noi candidaturi.

Ponta şi Isărescu, în top

Un sondaj realizat în mai 2013 relevă că premierul Victor Ponta este considerat cel mai potrivit pentru a ocupa fotoliul de preşedinte al României, obţinând 49,4% din preferinţele românilor, conform sondajului „Adevărul despre România” realizat de INSCOP Research, la comanda ziarului „Adevărul“. 

Victor Ponta este secondat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (47%), care, din postura sa apolitică, se bucură în continuare de o cotă ridicată de încredere. Podiumul este completat de liderul PNL, Crin Antonescu, care este considerat potrivit şi foarte potrivit pentru funcţia de preşedinte de 44% din populaţie. Un alt nume vehiculat ca posibil candidat la alegerile prezidenţiale,  primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se poziţionează pe locul patru, cu un procent de 42,5%, şi îi suflă în ceafă liderului PNL.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite