Ponta către Blaga: E greu să fii în opoziție când stai sus în Senat și ești sprijinit de președinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a apreciat că discursul din Parlament al liderului PDL, Vasile Blaga, face parte din bătălia obişnuită dintre putere şi opoziţie, adăugând însă că este dificil pentru Blaga să spună că este în opoziţie când stă sus la tribuna Senatului şi e sprijinit de preşedinte

„Fiecare îşi alege stăpânul: dumneavoastră l-aţi ales, eu prefer să aleg Parlamentul şi poporul României", i-a spus Ponta lui Blaga.

El a precizat din nou că majoritatea statelor memnre UE sunt reprezentate la reuniunea Consiliului European de către prim-miniştri, care cer în pealabil acordul Parlamentului, o practică europeană pe care România nu a respectat-o niciodată.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a spus, marţi, în Parlament, premierului Victor Ponta că vrea ca numai el să se bucure de Europa, iar pe români vrea să îi scoată din Europa, că a deschis calea spre anarhie şi că merge pe o cale extrem de periculoasă, dovedind o sete de putere nemăsurată.

Vasile Blaga a menţionat că o decizie politică a Parlamentului nu produce efecte juridice şi că nu se pot pune în balanţă deciziile Parlamentului cu deciziile Curţii Constituţionale. Blaga a adăugat că rolul Parlamentului este să facă legi, iar rolul CC e de a apăra Constituţia şi legalitatea.

Preşedintele Senatului i-a atras atenţia lui Victor Ponta că merge pe „o cale extrem de periculoasă", dovedind o sete de putere nemăsurată.

Pe de altă parte, Vasile Blaga i-a cerut lui Ponta să-şi dea demisia de onoare, urmare a acuzaţiilor de plagiat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite