Ponta: Barroso a fost corect faţă de România, spre deosebire de comisarul Reding

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a fost corect faţă de România, spre deosebire de comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, a declarat premierul Victor Ponta. Acesta a spus şi că îşi va respecta angajamentul faţă de Barroso privind numirea noilor şefi la Parchetul General şi DNA.

Premierul a fost întrebat joi de jurnalişti dacă, din postura de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să îi schimbe pe procurorul general şi procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Am un angajament faţă de preşedintele Comisiei Europene, care a fost foarte corect cu noi, spre deosebire de doamna Reding. Domnul Barroso a fost foarte corect şi am un angajament foarte clar, în care am spus că numirea noului şef al DNA şi a noului procuror general, pentru că doamnei Kovesi îi expiră mandatul la sfârşitul lunii septembrie, se va face doar în baza unei proceduri transparente de selecţie a celor care vor să candideze pentru aceste funcţii, şi îmi voi respecta acest angajament", a spus Ponta, citat de Mediafax.

În urmă cu trei săptămâni, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, i-a invitat pentru toţi procurorii care îndeplinesc criteriile pentru a ocupa postul de procuror general şi şef al DNA să îşi depună candidatura în acest sens la minister, adăugând că au fost „presiuni şi atacuri" pentru a avansa propuneri dorite de preşedintele suspendat Traian Băsescu.

Ministrul a asigurat că va respecta toate criteriile legate de legislaţie şi termenul de avansare a numirilor pentru postul de procuror general şi şef al Direciei Naţionale Anticorupţie, precizând că aceste propuneri vor fi discutate inclusiv în Consiliul Superior al Magistraturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite