Ponta: Amânarea deciziei CC nu-i nici bună, nici rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amânarea deciziei Curţii Constituţionale privind măsurile de austeritate nu este "nici bună, nici rea", a declarat ieri preşedintele PSD Victor Ponta, adăugând că cere scuze judecătorilor CC pentru faptul că legile au ajuns în faţa lor, dar doreşte ca ei "să judece cu adevărat, ca oameni ai Constituţiei".

"Situaţia nu e nici bună, nici rea, dar doresc ca judecătorii să judece cu adevărat, ca nişte oameni ai Constituţiei şi oameni ai legii. E ultima şansă pentru salvarea pensionarilor şi a altor categorii afectate de aceste legi şi, în acelaşi timp, este ultima şansă pentru a arăta că există norme ale statului de drept care sunt respectate, indiferent de voinţa politică a şefului statului şi partidului de guvernământ. Îmi cer eu scuze judecătorilor Curţii Constituţionale pentru faptul că au fost puşi în această situaţie. Dacă încă opt parlamentari s-ar fi gândit la soarta ţării şi nu la propriile buzunare, aceste legi nu ar mai fi ajuns în faţa Curţii Constituţionale", a spus Ponta, ieri la Oradea, potrivit Mediafax.

El şi-a exprimat speranţa într-un verdict favorabil al Curţii.

"Aştept cu foarte, foarte mare atenţie şi speranţă decizia Curţii, pentru că ar însemna salvarea de la foamete şi de la disperare a unei mari părţi a populaţiei şi mi-ar da, totodată, şi speranţa că există o limită a abuzurilor", a afirmat Ponta.

Victor Ponta a apreciat că este datoria PSD, a întregii opoziţii, a presei şi chiar a structurilor europene să fie atente la situaţia politică de acum. "Este de datoria PSD, a întregii opoziţii, a presei şi chiar a structurilor europene din care România încă mai face parte să se alarmeze şi să ia toate măsurile pentru a salva principiile statului de drept", a conchis el.

Judecătorii Curţii Constituţionale se vor pronunţa astăzi în cazul celor cinci sesizări referitoare la legile austerităţii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite