PNL şi PSD, consens în Comisia de Cod Electoral: un partid se poate înfiinţa cu trei membri; se vrea revenirea la votul pe liste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Cod electoral a votat, marţi, cu unanimitate de voturi, revenirea la votul pe liste în ceea ce priveşte alegerile parlamentare. De asemenea, în Comisie s-a discutat şi propunerea privitoare la simplificarea procedurilor de înfiinţare a unui partid politic. Drept urmare, aleşii vor ca o nouă formaţiune să poată fi înfiinţată cu doar trei membri.

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, a precizat că are mandat de la PSD pentru a susţine votul pe listă.

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PNL Mihai Voicu, a precizat că PNl susţine revenirea la legea valabilă până în 2004, inclusiv, la care să se aduge corecturile tehnice necesare.

Voicu a precizat că PNL susţine amendamentul de a păstra circumscripţia electorală a românilor din străinătate, cu patru deputaţi şi doi senatori, care a fost agreat de ceilalţi membri ai comisiei.

De asemenea, membrii Comisiei de Cod electoral au eliminat, marţi, criteriul teritorial existent în acest moment în Legea partidelor politice, ulterior adoptând şi posibilitatea ca un partid să poată fi înfiinţat doar de trei membri.

Zgonea a precizat că mandatul primit de la PSD este de a acorda această posibilitate, ca un partid să poată fi înfiinţat din doar trei membri.

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PNL Mihai Voicu, a precizat că PNL agreează această posibilitate.

Liberalii membri ai comisiei au votat acest principiu, deşi în cadrul dezbaterilor generale s-au pronunţat împotrivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite