PNL nu participă la votul privind moţiunea de cenzură. Florin Roman: PSD vrea să dea foc României în plină pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL a hotărât ca parlamentarii liberali să nu participe la votul privind motiunea de cenzura, au precizat surse politice pentru Adevărul.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul deputaţilor Florin Roman, argumentând că iniţiativa PSD este neconstituţională şi iresponsabilă.

„Grupul deputaţilor PNL nu participa la votul asupra moţiunii de cenzura, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moţiunea PSD ar fi trebuie sa se intituleze: PSD vrea sa dea foc României, în plină pandemie! Având în vedere faptul ca România este în lupta cu pandemia şi ca suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale şi parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituţional, ci şi unul profund iresponsabil. După ce au lăsat România cu depozitele goale de medicamente, cu stocuri ZERO, PSD a dus in permanenta o lupta pentru sabotarea guvernului. S-au plâns ca măsurile luate de guvern sunt prea dure, au cerut relaxare peste relaxare şi rezultatul este ca am ajuns la o medie de peste 1200 de cazuri pe zi. Au lăsat guvernul fără posibilitatea unor acţiuni legale şi astfel, numărul cazurilor grave de pe secţiile ATI a explodat. Lupta de gherila a PSD s-a mutat apoi pe plan economic, solicitând măriri de pensii şi salarii, de parcă România nu ar fi trebuit sa aloce sumele necesare luptei anti-COVID-19. Reamintesc ca la votarea bugetului de stat, România nu era în situaţia de a lupta împotriva unui virus care nu a plecat. Acum, baronii roşii ai PSD vor sa genereze o criza politica, sa arunce România în haos, doar pentru interese de partid. Este cel mai iresponsabil lucru pe care îl poate face PSD! Nicăieri în lume, un partid nu a forţat o moţiune de cenzură în perioada pandemiei! PNL nu girează acest demers politicianist al baronilor PSD, unul iresponsabil, neconstituţional şi împotriva intereselor de stabilitate politică a unei ţări aflate încă în război cu pandemia”, a precizat Florin Roman.

PSD şi partenerii din Parlament (ALDE, ProRomânia şi PPUSL) strâng în acest moment 234 de voturi, cu unul peste limita majorităţii. Plus încă cinci voturi (cel puţin) de la deputaţii minorităţilor naţionale fideli PSD. Însă, în ciuda aritmeticii parlamentare, moţiunea nu va trece, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

„Una e realitatea pe hârtie, alta e realitatea din Parlament. Unii parlamentari PSD vor lipsi de la vot, alţii au trecut deja în barca PNL, dar abia luni vom afla oficial. S-a negociat intens zilele acestea, PNL a aruncat cu promisuni în parlamnetarii noştri şi nu doar cu promisiuni”, susţin surse social-democrate pentru Adevărul.

La Camera Deputaţilor, PSD numără 137 de membri, cu tot cu deputaţii ALDE şi PPUSL, care activează în grupul parlamentar al PSD. Social-democraţii au pierdut zilele trecute doi deputaţi: Luminiţa Jivan şi Emilia Meiroşu (înscrisă deja în PNL). ProRomânia mai vine cu 21 de voturi. În total: 158 de voturi.

La Senat, PSD a rămas cu o zestre de 70 de oameni, după demisia fostului ministru al Culturii, Daniel Breaz. Trei voturi mai vin de la ProRomânia, plus încă trei de la ALDE, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu, care figurează ca independent. Total: 76 de voturi. Prin urmare, PSD şi asociaţii din Parlament adună 234 de voturi favorile moţiunii în cele două Camere, cu unul peste limita majorităţii.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite