PNL îi cere ministrului de Interne să intervină în scandalul din Ilfov în care a fost implicat deputatul Florin Secară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PNL, Marian Petrache. FOTO Dorin Constanda
Prim-vicepreşedintele PNL, Marian Petrache. FOTO Dorin Constanda

Prim-vicepreşedintele PNL, Marian Petrache, îi cere ministrului de Interne, Petre Tobă, să intervină în scandalul din localitatea Voluntari, după ce candidatul liberal înscris în cursa pentru funcţia de primar, deputatul Florin Secară, acuză că a fost agresat de „un grup de huligani“, iar Poliţia, aflată „pe-o mână cu agresorii“, l-a amendat abuziv.

„Sâmbătă, 19 martie, candidatul PNL la Primăria Voluntari, domnul Florin Secară, a fost agresat de un grup de indivizi. Solicitată, prin apel la 112, să intervină, Poliţia Română a intervenit..... în favoarea agresorilor! Domnul Florin Secară va depune luni, 21 martie, o plângere la Poliţia Ilfov în legătură cu această agresiune. Domnule ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, aşteptăm să interveniţi potrivit prevederilor legale şi să informaţi opinia publică asupra rezultatelor cercetărilor, dar şi a măsurilor luate“, se arată într-un comunicat al prim-vicepreşedinelui PNL, Marian Petrache. 

Cum s-a ajuns la acest apel al lui Petrache? Deputatul PNL Florin Secară, candidat la Primăria Voluntari, susţine că se afla în cartierul Pipera, unde dorea să să stea de vorbă cu cetăţenii din localitate, când un grup de oameni l-a agresat verbal şi fizic.

„În timp ce încerca sâmbătă dimineaţa să stea de vorbă cu cetăţeni din Pipera, deputatul Florin Secară, candidat PNL la Primăria oraşului Voluntari, a constatat că pe urma sa se afla un grup de oameni turbulenţi, protejat de Poliţia Locală. Dându-şi seama de potenţialul de conflict, parlamentarul a urcat în maşină, vrând să se îndepărteze de aceştia, dar oamenii s-au aşezat în faţa maşinii, blocându-i astfel retragerea, în timp ce îi adresau expresii injurioase. După ce a telefonat la numărul de urgenţă 112, sesizând că este agresat de un grup de huligani, Florin Secară a constatat că şi reprezentanţii Poliţiei Naţionale sosiţi la faţa locului erau pe-o mână cu agresorii. Mai mult, acesta a fost bruscat de agresori sub ochii poliţiştilor, reprezentanţii legii pretinzând că nu au văzut nimic, susţinând că ei nu sunt bodyguarzii. La faţa locului a ajuns între timp şi şeful Poliţiei Române din Voluntari, care şi-a încurajat subordonaţii să îl hărţuiască pe deputatul PNL, ignorându-i cu desăvârşire pe cetăţenii violenţi", susţine Secară, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul spune că a fost amendant, la fel ca şi cei care îl însoţeau în momentele în care purta discuţiii cu localnicii din Voluntari. Secară a precizat că va depune plângere la împotriva poliţiştilor care „şi-au dat mâna cu huliganii“.  

Citeşte şi:

Orban, despre candidatura Gabrielei Firea la Capitală: „Are aceleaşi năravuri ca PSD“

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri pentru News.ro că anunţarea candidaturii Gabrielei Firea din partea PSD este o premieră, în sensul că nu are experienţă politică şi administrativă, ci jurnalistică, şi a adăugat că aceasta are ”aceleaşi năravuri ale PSD”.

Mircea Ionescu Quintus a împlinit 99 de ani. Seniorul liberal a fost sărbătorit la Ploieşti: „Zic unii că mă caută cineva pe acasă...“

Seniorul Mircea Ionescu Quintus, care a împlinit vineri 99 de ani, a fost sărbătorit la Ploieşti de 2000 de persoane, printre care şi copreşedinţii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Cu umorul binecunoscut, Quintus şi-a dedicat o epigramă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite