PMP va intra, oficial, în PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a fost acceptat în grupul PPE, urmare a deciziei grupului de lucru al formaţiunii europene responsabil cu primirea membrilor, informează surse politice.

PMP va fi admis oficial în PPE cu ocazia Adunării Politice a formaţiunii europene care se va desfăşura pe 11-12 septembrie şi la care va participa şi liderul PMP, Elena Udrea. Preşedintele Traian Băsescu susţine aderarea europarlamentarilor PMP la PPE.

„Partidul Mişcarea Populară a depus deja, din februarie 2014, o cerere completă pentru a deveni membru deplin al PPE. Procesul este în desfăşurare şi se va încheia cu ocazia reuniunii din septembrie a Biroului Politic“, spunea Joseph Daul, preşedintele PPE, în urmă cu câteva săptămâni.

În acelaşi timp, grupul de lucru al PPE responsabil cu primirea membrilor a decis marţi, la Bruxelles, să recomande Adunării politice şi primirea PNL în Partidul Popular European, cu ocazia reuniunii din 11-12 septembrie, potrivit unui comunicat al PNL.

Congresul PNL a votat, în 28 iunie, rezoluţia privind aderarea partidului la grupul Popularilor Europeni, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi împotrivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite