Plângere penală pe numele lui Clotilde Armand. Un consilier PNL o acuză de abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi fals intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Consilierul local Dan Podaru (PNL) a depus o plângere penală pe numele primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi fals intelectual.

„Din audiţia înregistrăii audio, am constatat cu stupoare, ceea ce până atunci se vehiculase la nivel de

zvon, şi anume imixtiunea directă a primarului în activitatea compartimentelor subordonate prin:

- exercitarea de presiuni la adresa funcţionarilor din cadrul PS1 şi a unităţilor subordonate;

- instigarea la încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la (ne)respectarea destinaţiei sumelor prevăzute în buget pentru plata serviciilor de care a beneficiat UAT PS1;

- solicitarea adresată funcţionarilor de a crea pretexte arftificiale în baza cărora să conteste sumele datorate de către primărie etc. De altfel, ulterior şedinţei din 06.07.2021, Directorul Economic, dl. Bogdan Botezatu, şi-a dat demisia, ca răspuns la solicitările nelegale ale numitei Armand Clotilde Marie Brigitte, sub aspectul modului de gestionare a sumelor de bani aflate în conturile primariei şi al tonului cu care aceste solictări au fost făcute, extrasul de mai jos fiind exemplificativ”, susţine consilierul care a depus plângerea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşt.

Dan Podaru susţine că în înregistrările prezentate în plângere sunt „elocvente” în ceea ce priveşte două dintre acuzaţii, adică abuz în serviciu şi deturnare de fonduri. Un argument al consilierului este că Primăria a anunţat în august că are plăţi restante de 310 lei, deşi, potrivit unor documente ataşate de Podaru plângerii, instituţia ar avea datorii de „129.541.386 lei debit principal şi 24.277.790 lei penalităţi întârziere, în fiecare zi adăugându-se aproximativ 80.000 lei penalităţi de întârziere”

„Nu în ultimul rând, pe lângă vătămarea intereselor publice, conduita susnumitei a avut drept consecinţă vătămarea intereselor legitime ale subsemnatului, prin blocarea proiectelor adoptate în cadrul Consiliului Local Sector 1, proiecte pe care aparatul adminsitrativ al Primarului Sector 1 nu lea pus în aplicare până în acest moment”, mai arată sesizarea depusă la Prachetul Tribunalului Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite