PDL nu va contesta revocarea Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase. Foto Adevărul
Roberta Anastase. Foto Adevărul

PDL decis să nu depună contestaţie privind revocarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ci va contesta doar revocarea preşedintelui Senatului, a anunţat, astăzi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

"La Camera Deputaţilor, datorită regulamentului de organizare şi funcţionare al Camerei, PDL a decis să nu depună contestaţie, dar la Senat, care are un regulament cu totul diferit în care funcţia de preşedinte al Senatului este foarte bine protejată, fiind al doilea om în stat, PDL va merge până la capăt, demonstrând astfel că actualul guvern s-a folosit de acte neconstituţionale pentru a suspenda şi demite preşedintele ţării", a explicat Cezar Preda după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că şi Roberta Anastase a făcut o declaraţie de presă prin care şi-a exprimat punctul de vedere.

"Mă lupt principial pentru cineva, pentru o funcţie, cu condiţia ca şi persoana respectivă să dorească acest lucru", a precizat Cezar Preda.

Deputatul PDL Roberta Anastase a precizat luni că a transmis conducerii partidului faptul că nu consideră oportună contestarea la CCR a revocării sale din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, susţinând că actuala majoritate trebuie să răspundă pentru îndeplinirea promisiunilor făcute.

PDL a depus o sesizare la CCR privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite