Paul Stănescu: „Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităţilor se ascunde de probleme. Să reaşezăm  sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Paul Stănescu FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a transmis, marţi, că social-democraţii susţin rediscutarea sistemului fiscal şi reaşezarea acestuia pe „fundamente mult mai corecte”, pentru a face faţă crizelor pe care le traversăm.

„PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară şi asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase şi ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă şi unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ţinem ochii larg deschişi cu toţii, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creşterea preţurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaţilor şi a micilor întreprinzători.

Românii ştiu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea preţurilor carburanţilor, creşterea preţurilor la alimente şi, în final, mărirea inegalităţii, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioşi. Suntem la guvernare ca să venim cu soluţii. Iar soluţia propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă şi consensuală a sistemului fiscal”, a transmis Paul Stănescu, marţi, potrivit unui comunicat de presă. 

Secretarul general al PSD a precizat că „cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităţilor înseamnă că se ascunde de marile probleme şi frici ale românilor”. „Riscăm ca în acest context inflaţionist, care se anunţă de durată, munca prestată de angajaţi să devină doar o povară, nu şi o recompensă. Dacă salariul este înghiţit de marile creşteri de preţuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect. Suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate. Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de  multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alţii se lăfăie în bogăţie acumulată necinstit.

Propunerea pe care o face PSD este clară: să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conştienţi cu toţii că suntem în situaţia în care nemulţumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci şi climatul de afaceri. Neliniştile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populişti şi speculatori”, a mai subliniat social-democratul. 

Nu în ultimul rând, Stânescu a mai transmis că PSD invită partenerii de guvernare, cei economici şi sociali, „la dialog pentru o viziune mai corectă şi mai solidară pentru România”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite