(P) Poteraş a inaugurat cea mai modernă grădiniţă din Romînia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş a inaugurat, vineri, cea mai modernă grădiniţă din România. Noua unitate de învăţământ pentru preşcolari din cartierul Ghencea, strada Constantin Titel Petrescu, este dotată cu echipamente de ultimă generaţie şi va putea găzdui între 200 şi 250 de prichindei.

Panouri solare şi încălzire prin pardoseală

Noul corp al Grădiniţei 41 are subsol, parter şi două etaje şi o suprafaţă construită totală de 3000 de metri pătraţi. Este anvelopată termic, iar încălzirea generală este introdusă în pardoseală, eliminându-se astfel pericolul accidentării preşcolarilor de muchii dure şi ascuţite, precum cele ale caloriferelor. Sistemul de încălzire permite economisirea a cel puţin 60% din energia necesară unei construcţii similare, încălzită convenţional. Sistemul asigură o temperatură uniformă, iar micuţii se pot putea juca pe pardoseală fără să răcească. La fel, încălzirea şi prepararea apei calde menajere este asigurată de panouri solare de ultimă generaţie. Grădiniţa mai este dotată şi cu un bazin de apă pentru incendiu, conectat la un sistem de hidranţi exterior şi interior, cu sistem de detecţie şi avertizare la incendiu, precum şi cu un spaţiu de apărare civilă pentru tot personalul grădiniţei, inclusiv pentru copii.

Încă două grădiniţe noi până pe 15 septembrie

Cea mai modernă grădiniţă din România nu este însă şi cea mai scumpă, costul final fiind de 700 euro/metru pătrat, de trei ori mai mic decât cel al grădiniţelor din alte sectoare ale Capitalei. Investiţia totală se ridică la aproximativ 9 milioane de lei şi a fost derulată cu fonduri alocate prin Hotărâri ale Guvernului României dar şi cu fonduri de la bugetul local. Cristian Poteraş a declarat că îi place foarte mult noua grădiniţă. „Cred că părinţii şi copiii vor fi la fel de fericiţi pe cât sunt şi eu. Vreau să subliniez că am realizat, în ultimii patru ani, 4000 de locuri noi în grădiniţe, în plus faţă de cele existente. Până pe 15 septembrie vom mai inaugura două grădiniţe, deci încă 400 de locuri noi pentru copiii din sectorul 6". Întrebat dacă crede că adversarii politici vor considera până şi deschiderea unei grădiniţe drept un proiect electoral, Poteraş a răspuns că doar faptele contează. „Dacă faci, te întreabă de ce faci, cu câţi bani faci iar dacă nu faci te întreabă de ce nu faci. Rămâne însă această grădiniţă care va primi, din septembrie, an de an, câte 250 de copii ai locuitorilor sectorului 6", a declarat edilul.

Acest text este un advertorial. Spaţiul pe care îl ocupă are statut de publicitate. "Adevărul" nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul textului şi pentru acurateţea informaţiilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite