Orban nu se lasă, face şedinţă de Guvern şi pe 30 decembrie. Ce măsuri vor fi aprobate.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că luni, 30 decembrie, va avea loc o nouă şedinţă de Guvern. De asemenea, le-a cerut miniştrilor să aibă toate avizele la proiectele de hotărâre care reglementează funcţionarea ministerelor, pentru ca acestea să poată fi aprobate la reuniunea de săptămâna viitoare.

Orban a precizat la începutul şedinţei de Guvern de vineri seara, 27 decembrie: „Chiar dacă am dat liber pe data de 27 şi pe data de 3 ianuarie, nu ne priveşte pe noi lucrul acesta, pentru că, din punctul meu de vedere, miniştrii şi cei care servesc interesul public n-ar trebui să aibă zile libere“. Premierul a explicat că proiectele de hotărâre pentru organizarea şi funcţionarea ministerelor trebuie aprobate, întrucât instituţiile trebuie să aibă noile organigrame pentru anul viitor“, potrivit Digi24.  

„O să şi lămuresc, pentru că m-au întrebat din mass-media de ce se mai face şedinţă pe 30 decembrie. Vă spun de acum, pe 30, toate hotărârile de Guvern de organizare şi funcţionare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele şi să le adoptăm. Repet, toată hotărârile de funcţionare şi organizare. Acesta e principalul obiectiv al şedinţei din data de 30, pentru că trebuie să intrăm în Anul Nou cu noile organigrame ale ministerelor, în funcţie de viziunea voastră ca miniştri şi în funcţie de elementele care există în ordonanţă de urgenţă de funcţionare şi organizare a Guvernului“, a adăugat Ludovic Orban.

Pe 20 decembrie, Executivul a aprobat hotărârea de Guvern prin care zilele de 27 decembrie şi 3 ianuarie vor fi declarate libere pentru persoanele care lucrează în instituţiile şi autorităţile publice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite