Orban: Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei Francisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pentru Mediafax, că nu crede că premierul Viorica Dăncilă a fost autorizată să prezinte programul Papei Francisc, referindu-se la anunţul acesteia despre vizita Suveranului Pontif în România, la începutul anului viitor.

Aici a dat un punct de vedere reprezentantul nunţiul apostolic în România, care a spus cum se organizează vizita. Arată încă o dată că Viorica Dăncilă are o pălărie mult prea mare. În fiecare zi oferă motive în plus pentru a da motive serioase acestei solicitări de demisie (a preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.). Nu se practică aşa ceva în relaţiile diplomatice. Cu siguranţă că nu face bine României. Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei. Probabil i-o fi spus Dragnea să anunţe vizita în dorinţa de a câştiga capital politic sau de a-l pune într-o lumină favorabilă şi până la urmă nu a făcut altceva decât să facă o nouă gafă", a afirmat Ludovic Orban, duminică pentru Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri dimineaţă în audienţă la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior întrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anunţat, la Antena 3, că Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019.

Anunţul unei vizite a Suveranului Pontif se face simultan de Sfântul Scaun şi Preşedinţia României a scris, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti. Purtătorul de cuvânt spune că a fost "rugat" de către nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía să facă o precizare pentru presă în acest sens şi remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Vatican.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite