Orban, după respingerea Guvernului Cioloş: Nu şi-a dat seama că Iohannis nu l-a desemnat să găsească o soluţie, ci să îl pedepsească şi să îl umilească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Facebook
Ludovic Orban FOTO Facebook

Ludovic Orban susţine, referitor la eşecul din Parlament al Guvernului USR, că preşedintele României l-a desemnat premier pe Dacian Cioloş ca să „îl pedepsească şi să îl umilească".

 „Cioloş a fost singurul care şi-a asumat răspunderea de a forma un Guvern şi nu şi-a dat seama că Iohannis nu l-a desemnat să găsească o soluţie pentru criză, ci să îl pedepsească şi să îl umilească. Răspunderea pentru prelungirea crizei aparţine în exclusivitate preşedintelui Iohannis şi slugilor din PNL. Să nu îşi imagineze cineva că poate să vină conducerea PNL cu orice fel de propunere. Sunt categoric pentru o soluţie cât mai rapidă la criză, pe de altă parte, drumurile mele se despart de PNL dacă domnul Cîţu nu se duce acasă şi actuala conducere continuă să urmeze orbeşte ordinele de la Cotroceni”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat daca s-a simţit umilit de desemnare, Dacian Cioloş a declarat: „Deloc. Nu ne-am simţit folosiţi. Cei de bună-credinţă au văzut că avem soluţii, am propus oameni competenţi, suntem singurii care au propus ceva concret pe masă”.

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să găsească un candidat  la postul de premier „care se bucură de încredere, să aibă respect şi susţinere, nu numai din PNL", ci şi în rândul partenerilor din Coaliţie.

„Nu mi-am schimbat punctul de vedere cu privire la cea mai bună, onorabilă şi rezonabilă soluţie pentru România. Refacerea coaliţiei ar putea fi această soluţie. Pe de altă parte, afirm răspicat că din acest moment nu mai sunt părtaş şi nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău româniei, plecat de la Klaus Iohannis sau Floirn Cîţu şi gaşca demolatoare care la instigarea şi ordinele lui iohannis a creat această situaţie şi aruncarea României înspre o prăpastie din care nu ştiu când putem să ieşim”, a mai completat liberalul. 

Guvernul Cioloş nu a obţinut votul de încredere al Parlamentului, iar următorul pas este reluarea consultărilor de către preşedintele României şi desemnarea unui alt premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite