Orban, despre propunerea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier: „O aberaţie, ar fi neconstituţional”. Liberalul nu exclude suspendarea preşedintelui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Fostul preşediinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, la RFI, că preşedintele Klaus Iohannis ar încălca Constituţia în cazul în care l-ar propune din nou pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier. În ceea ce priveşte suspendarea preşedintelui Iohannis, liberalul este de părere că „o discuţie pe temă poate avea loc, după ce se vor derula toate evenimentele legate de investirea Guvernului”, însă interesul României este încetarea crizei politice.

„Normal că a încălcat Constituţia. Cum să vii la Congresul unui partid, să susţii un candidat? Şi dacă-l va desemna pe Florin Cîţu, va încălca Constituţia, pentru că nu respectă o decizie a CCR. De altfel, nici nu pot să-mi imaginez că poate să ajungă chiar în situaţia de a încălca atât de flagrant şi de evident o decizie a CCR”, a declarat fostul lider al liberalilor la RFI, fiind întrebat dacă preşedintele Iohannis a încălcat Constituţia. 

Întrebat dacă şeful statului ar trebui suspendat, Orban spune că „procedura de suspendare e o procedură complicată, iar procedura de suspendare este urmată de referendumul de demitere, în termen de maxim 30 de zile. O discuţie pe această temă poate avea loc, după ce se vor derula toate evenimentele legate de învestirea Guvernului, dar repet, pentru mine, fundamental e interesul României. Interesul României este ca această criză politică să înceteze cât mai repede.

Şeful Camerei Deputaţilor mai spune că „toată acţiunea lui Iohannis în ultimele trei luni nu a făcut altceva decât să distrugă PNL, să distrugă coeziunea, să afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale României”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite