Orban: Am avut COVID-19, deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia şi respect regulile de protecţie sanitară / Ce spune despre Certificatul Verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL FOTO Arhivă personală / Facebook
Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL FOTO Arhivă personală / Facebook

Fostul preşedinte PNL, Ludovic Orban, a anunţat, vineri, într-o postare, că a fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv, şi anume că a avut Covid-19, fiind diagnosticat pozitiv la testul RT-PCR efectuat în 5 ianuarie. El a precizat că a avut o formă uşoară şi cel mai probabil a fost Omicron. Orban solicită coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

„Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron”, a scris Ludovic Orban. 

Liderul Forţa Dreptei precizează că „nu a avut o formă gravă”. „Simptomele ( ebră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile. Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut Revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a povestit fostul lider liberal.

Ludovic Orban aa anunţat că de vineri şi-a reluat activitatea obişnuită şi a cerut să nu fie forţată o adoptare a Certificatului Verde la locul de muncă. „Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii”, a conchis Orban.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite