Opt semne care arată că Victor Ponta se pregăteşte să candideze la alegerile prezidenţiale. Ce aşteaptă premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta se pregăteşte pentru a candida la alegerile prezidenţiale, după cum arată mai multe indicii din ultimele luni. Deşi USL afirma că are candidat la alegerile prezidenţiale, în persoana eternului Crin Antonescu, există tot mai multe semnale care arată că acesta nu mai este o opţiune pentru PSD.

Econtext a monitorizat toate miscarile politice din ultima perioada si a identificat mai multe indicii care ne trimit cu gandul la posibilitatea ca Victor Ponta, sustinut de PSD, sa candideze la alegerile pentru functia de presedinte, alegeri care vor avea loc in toamna anului viitor. Si, implicit, sa spuna pas lui Antonescu.

Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind mediul politic romanesc si personajele importante din acest mediu. Iata si alte analize de acest gen:

Iată semnalele care arata intentia lui Ponta de a candida la prezidentiale:

1. Lipsa promovarii

In ultimul timp, liderii PSD nu mai promoveaza activ varianta cu Crin Antonescu drept candidat cert si indubitabil al USL la prezidentiale. PSD-istii isi afirma afilierea fata de Crin in tot mai putine momente.

2. Voci din PSD

In ultima vreme, tot mai multe voci din PSD l-au avertizat pe Crin ca si-ar putea pierde electoratul social-democrat. Motivul ar fi unele declaratii de-ale liberalului, considerate atacuri la adresa PSD de catre social-democrati. Mircea Geoana, Liviu Dragnea, dar si alti PSD-isti l-au avertizat, direct sau voalat, pe Crin asupra acestui lucru.

Asa se explica, partial, si cenzura introdusa de Crin in propriu partid, prin care a interzis propriilor parlamentari de a mai avea initiative legislative care sa nu aiba girul conducerii partidului. Pe langa aceasta cenzura de actiune, Crin a introdus si o cenzura privind libera exprimare, spunand ca toti liberalii trebuie sa aiba grija la tot ce spun, mai ales fata de colegii lor de alianta, despre care trebuie sa vorbeasca “cuviincios”.

3. Tematici diferite. Rosia Montana si gaze de sist

Cele doua mari partide din USL au puncte ireconciliabile asupra unor proiecte uriase: PSD-istii sustin Rosia Montana, liberalii nu, iar PSD-istii resping exploatarea gazelor de sist, pe cand liberalii o sustin.

4. Stiri anti-Crin

Stirile anti-Crin din publicatiile (print, media, TV) afiliate PSD sunt mai tolerate si chiar promovate in comparatie cu anii precedenti.

Citiţi continuarea articolului pe www.econtext.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite