Omul de încredere al lui Florin Cîțu, înlăturat de la Senat. Cine e noul secretar general

0
Publicat:

Senatul l-a desemnat astăzi pe Mario Oprea în funcția de secretar general al Camerei superioare din Parlament, înlocuindu-l astfel pe omul de încredere al fostului premier Cîțu.

Mario Oprea, noul Secretar General al Senatului FOTO: Facebook
Mario Oprea, noul Secretar General al Senatului FOTO: Facebook

Plenul Senatului a votat eliberarea din funcţie a lui Tiberiu Horaţiu Gorun, fostul secretar general al Senatului, în perioada în care preşedinte era Florin Cîţu. Acesta a primit 85 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere pe proiectul hotărârii privind eliberarea sa din funcţie, prin urmare s-a vacantat poziţia de secretar general.

De asemenea, tot astăzi au fost aprobați cei doi secretari generali adjuncți, demisia lui Mario Oprea și Ciprian Bucur, care au deținut aceste funcții până pe 1 septembrie 2022.

Noii secretari generali adjuncți ai Senatului sunt Corina Bote și Mihaela Cătălina. 

SURSE Modificări-surpriză ale oamenilor PNL la nivelul funcțiilor de conducere din Camera Deputaților

Într-o ședință cu ușile închise, liderii PNL și-au ales oamenii din Biroul Permanent al Camerei Deputaților, dar și din alte structuri de conducere, fiind unele suprize. 

Jocurile de culise din partidul condus de Nicolae Ciucă au dus la unele rezultate suprinzătooare în ceea ce privește persoanele care vor avea funcții de conducere la nivelul conducerii Camerei Deputaților în următoarea sesiune parlamentară. 

De exemplu, la nivel de Birou Permanent nu va mai fi vicepreședinte Florin Roman. Cum s-a întâmplat acest lucru? La alegerea unor noi funcții, în urma unor negocieri poltice, deputatul Florin Alexe a reușit să câștige funcția de vicepreședinte. Acest lucru s-a întâmplat însă în lipsa lui Florin Roman, care a candidat, dar nu a fost acolo. A fost o victorie-supriză pentru majoritatea liberalilor. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, inițial ar fi vrut să candideze și Raluca Turcan, fost ministru al Muncii și fostă lideră a grupului PNL, pe vremea când liberalii erau în opoziție. Turcan nu este însă în cele mai bune relații cu actuala condcuere, dar nici nu e în conflict, fiind mai degrabă moderată în raport cu echipa Ciucă. 

Un nou președinte a fost ales și pentru Comisia de apărare, până de curând deținută de Pavel Popescu. Funcția a fost râvnită de Ben Oni Ardelean și de Laurențiu Leoreanu. În urma votului de la nivelul deputaților, câștigător a ieșit Leoreanu, fost primar al Romanului și om de partid. Leoreanu este unul din exemplele de aleși care mereu urmează linia partidului, fără mesaje de critică internă. Inclusiv la Congresul din septembrie 2021, când era în echipa Orban, a precizat că el nu are niciun gând de plecare dn PNL..

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite