Noul Guvern. Cine este Mihnea Motoc, propus ministru al Apărării Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihnea Motoc, propunerea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, este un diplomat de carieră, în prezent fiind ambasador al României în Marea Britanie.

Mihnea Ioan Motoc (49 de ani) a fost rechemat din postul de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană şi a fost propus ambasador în Marea Britanie şi Irlanda de Nord, post pe care îl ocupă din august, anul acesta. 

Mihnea Motoc este din august ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Viitorul ministru al Apărării Naţionale şi-a început cariera diplomatică în 1991. Între 1999 şi 2001 a fost ambasador în Olanda, iar în perioada 2003-2008, a fost reprezentant permanent al României pe lângă ONU.

Diplomatul Motoc a fost numit în aprilie 2008 Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, funcţie deţinută până la începutul acestei veri. Motoc este căsătorit cu Iulia Motoc, judecătoare la CEDO şi fostă judecătoare la CCR.

În urmă cu un an, premierul Victor Ponta i-a propus funcţia de ministru al Afacerilor Externe în Guvernul său, însă acesta a renunţat să mai fie nominalizat după ce soţia sa, judecătoarea Iulia Motoc, magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, i-a sesizat faptul că o astfel de numire i-ar crea ei o situaţie de incompatibilitate la CEDO.

Iulia Motoc a sesizat că, prin numirea soţului ei la conducerea unei instituţii care este parte în numeroase procese la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), respectiv Ministerul Afacerilor Externe, ea ar intra într-o situaţie de incompatibilitate prevăzută în regulamentul Curţii.

Premierul desemnat Dacian Ciolo a prezentat, astazi, lista cu miniştri pe care îi va propune spre votare Parlamentului. Vicepremieri vor fi Vasile Dîncu (ministrul Dezvoltării) şi Costin Borc (ministrul Economiei). Din noul Executiv vor mai face parte Cristina Guseth la Justiţie, Mihnea Motoc la Apărare, Petre Tobă la Interne, Lazăr Comănescu la Ministerul de Externe, Adrian Curaj la Educaţie şi Elisabeta Lipă la Ministerul Sportului.

Noul Guvern. Cine este Achim Irimescu, ministrul propus la Agricultură

Noul Guvern. Cine este Vlad Alexandrescu, ministrul propus la Cultură

Noul Guvern. Cine este Mihnea Motoc, propus ministru al Apărării Naţionale

 Noul Guvern. Cine este Lazăr Comănescu, propus ministru de Externe în Guvernul Cioloş

Noul Guvern. Cine este Costin Grigore Borc, ministrul propus pentru Economie

Noul Guvern. Cine este Petre Tobă, propus pentru şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor

Noul Guvern. Cine este Cristina Guseth, ministrul propus pentru Justiţie

Noul Guvern. Cine este Marius Raul Bostan, ministrul propus pentru Societatea Informaţională

Noul Guvern. Cine este Elisabeta Lipă, propusă ministru al Tineretului şi Sportului

Noul Guvern. Cine este Achimaş-Cădariu Patriciu, ministrul propus la Sănătate

Noul Guvern. Cine este Dan Stoenescu, propus ministru pentru Diaspora

Noul Guvern. Cine este Ana Claudia Moarcăş, propusă la Ministerul Muncii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite